LUKOSZOVÁ, Xenie a Ladislav BARTUŠKA. Using the Tools of Logistics in Terms of Globalization. Online. In Applied Mechanics and Materials. 1. vyd. Curych (Switzerland): Trans Tech Publications, 2015, s. 93-98. ISSN 1662-7482. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.4028/www.scientific.net/AMM.708.93.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Using the Tools of Logistics in Terms of Globalization
Název česky Používání nástrojů logistiky z pohledu globalizace
Autoři LUKOSZOVÁ, Xenie a Ladislav BARTUŠKA.
Vydání 1. vyd. Curych (Switzerland), Applied Mechanics and Materials, od s. 93-98, 6 s. 2015.
Nakladatel Trans Tech Publications
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50700 5.7 Social and economic geography
Stát vydavatele Švýcarsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 1662-7482
Doi http://dx.doi.org/10.4028/www.scientific.net/AMM.708.93
Klíčová slova česky Globalization; Inventory Management; It Support; Logistic; Supply Chain Management
Klíčová slova anglicky Globalizace; řízení zásob; IT podpora; Logistika; řízení dodavatelských řetězců
Štítky KDL4
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 11. 6. 2015 14:49.
Anotace
Abstrakt v původním jazyce a AJ: The content of this contribution is aimed at presenting the characters and the tendency of logistics management in terms of globalization. The contents involved in this paper regard the mutually coherent approaches and methods that are suitable for logistics firms’ management, such as Supply Chain Management, Just in Time, Kanban, The outsourcing and IT support of the logistic processes, their advantages and disadvantages with regard to their usefulness in logistics management in a company, as well as the rationalization of these logistical processes are needed to search for the optimization. They will also ensure their effective interaction with other business processes within an enterprise logistics system. The authors have also discussed the strengths and weaknesses of the application tools of logistics in the global market.
Anotace česky
Obsah tohoto příspěvku je zaměřen na prezentování charakteristiky a tendence řízení logistiky z pohledu globalizace. Obsah článku se také týká vzájemně koherentních přístupů a metod, které jsou vhodné pro řízení logistických firem, mezi které patří Supply Chain Management, Just in Time, Kanban, outsourcing a IT podpora logistických procesů, jejich výhody a nevýhody, s ohledem na jejich užitečnost v rámci řízení logistiky v podniku, stejně jako racionalizace těchto logistických procesů, které je potřeba hledat za účelem optimalizace. Logistické přístupy a metody jsou schopné také zajistit efektivní interakce s ostatními obchodními procesy v rámci podnikového logistického systému. Autoři článku dále načrtli silné a slabé stránky aplikačních nástrojů logistiky na globálním trhu.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 02:32