SIDIBE, Karim a Libuše TURINSKÁ. Lanasterian Monitorial System of Education in Mexico. In Sborník příspěvků MezinárodníMasarykovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2014. 1. vyd. Hradec Králové: MAGNANIMITAS. s. 1886-1888. ISBN 978-80-87952-07-8. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Lanasterian Monitorial System of Education in Mexico
Název česky Lankasterův vzdělávací systém v Mexiku
Autoři SIDIBE, Karim a Libuše TURINSKÁ.
Vydání 1. vyd. Hradec Králové, Sborník příspěvků MezinárodníMasarykovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2014, od s. 1886-1888, 3 s. 2014.
Nakladatel MAGNANIMITAS
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87952-07-8
Klíčová slova česky vzdělání; pedagogika; monitor; monitorovací systém
Klíčová slova anglicky education; pedagogy; monitor; monitorial system
Štítky KCJ1
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 30. 1. 2015 15:36.
Anotace
Mexico (United Mexican States) is a large country with significant population. It is tied to Europe in many ways. One of them is the legacy of Joseph Lancaster, whose unique pedagogy was largely implemented in this Latin American country on a national level. The reasons for adopting Lancaster’s system were partly economic and partly political. It suited the new republic to form the national system of education at minimal costs while it was seen as modern and progressive. Lancaster himself was very active in both North and Latin America which made his way to Mexico significantly easier.
Anotace česky
Mexiko (Spojené státy mexické) je rozlehlá země s početnou populací. S Evropou je svázáno mnoha společnými pouty. Jedním z nich je odkaz Josefa Lancastera, jehož jedinečná pedagogika byla přijata v této latinsko-americké zemi na celostátní úrovni. Důvody pro rozšiřování Lancasterova systému byly zčásti ekonomické a zčásti politické. Systém vyhovoval nové republice k účelu vybudovat školství s minimálními náklady a zároveň byl vnímán jako moderní a progresivní. Sám Lancaster byl velmi aktivní jak v Severní tak v Jižní Americe, což značně usnadnilo vstup jeho vzdělávacího systému do Mexika.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 16:37