ŠIMKOVÁ, Ivana a Ondrej STOPKA. The logistics performance index methodology. Logi. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2014, roč. 5, č. 1, s. 61-70. ISSN 1804-3216.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The logistics performance index methodology
Autoři ŠIMKOVÁ, Ivana a Ondrej STOPKA.
Vydání Logi, Pardubice, Univerzita Pardubice, 2014, 1804-3216.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Logistika; výkonnost; index; metodologie
Klíčová slova anglicky Logistics; performance; index; methodology
Štítky KDL4
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 9. 6. 2014 11:47.
Anotace
The LPI measures logistics efficiency, now widely recognized as vital for trade and growth. A country’s ability to trade globally depends on its traders’ access to global freight and logistics networks. And the efficiency of a country’s supply chain (in cost, time, and reliability) depends on specific features of its domestic economy (logistics performance). Better overall logistics performance and trade facilitation are strongly associated with trade expansion, export diversification, attractiveness to foreign direct investment, and economic growth.
Anotace česky
LPI měří logistickou efektivnost a nyní je obecně považovaná za zásadní pro obchod a růst. Schopnost země obchodovat po celém světě závisí na přístupu svých obchodníků na trhu nákladní dopravy a globální logistické sítí. A účinnost dodavatelského řetězce země (cena, čas a spolehlivost) závisí na specifických rysech své domácí ekonomiky (logistický výkon). Lepší celkový výkon logistiky a usnadňování obchodu jsou pevně spojeny s obchodní expanzí, diverzifikací vývozu, přitažlivostí pro přímé zahraniční investice a hospodářským růstem.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 03:14