PÍCHOVÁ, Romana a Radka VANÍČKOVÁ. Possibility of granting, use or abuse of social benefits and their control. In Controling v MSP - nejen o číslech. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. s. 340 - 346. ISBN 978-80-7408-086-9. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Possibility of granting, use or abuse of social benefits and their control
Název česky Možnosti přiznání, využívání či zneužívání sociálních dávek a jejich kontrola
Autoři PÍCHOVÁ, Romana a Radka VANÍČKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Praha, Controling v MSP - nejen o číslech, od s. 340 - 346, 7 s. 2014.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, o.p.s.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7408-086-9
Klíčová slova česky dávky hmotné nouze; příspěvek na živobytí; příspěvek na bydlení; doplatek na bydlení; životní a existenční minimum
Klíčová slova anglicky benefits of material shortage; living allowance; housing allowance; housing supplement; subsistence and existence minimum
Štítky KEM3, PEM, PEM_a, ZMA
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D., MBA, učo 15363. Změněno: 30. 8. 2014 19:16.
Anotace
Today, the increasing number of requests for State social aid benefits mainly the housing allowance, in particular at the material, i.e. the emergency benefits. contribution to the livelihoods and housing supplement. What is the causal increase in requests for support, the material benefits of an emergency? Is it perhaps the fact that increasing the number of unemployed persons, or there is an increase in the number of people living on the edge of poverty or a condition where people can with their resources economically dispose or the fact that social benefits are more easily available for the applicant?
Anotace česky
V dnešní době neustále narůstá počet žádostí o dávky státní sociální podpory především příspěvku na bydlení zejména u dávek hmotné nouze, tj. příspěvku na živobytí i doplatku na bydlení. Co je příčinnou zvýšení žádosti o podporu dávek hmotné nouze? Je to snad tím, že se zvyšuje počet nezaměstnaných osob nebo dochází k nárůstu počtu obyvatel žijících na pokraji chudoby nebo stav, kdy lidé neumí se svými finančními prostředky hospodárně nakládat nebo skutečnost, že sociální dávky jsou pro žadatele snadněji dostupné?
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 04:38