ŠUBRT, Roman a Pavlína CHARVÁTOVÁ. Reflexní fólie ve stavební praxi. Materiály pro stavbu. Praha: Business Media CZ, s. r. o., 2013, roč. 19, č. 2, s. 32-34, 5 s. ISSN 1213-0311.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Reflexní fólie ve stavební praxi
Název anglicky Reflective foils in constructions practice
Autoři ŠUBRT, Roman a Pavlína CHARVÁTOVÁ.
Vydání Materiály pro stavbu, Praha, Business Media CZ, s. r. o. 2013, 1213-0311.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky reflexní fólie; teplo; izolace; podkroví
Klíčová slova anglicky reflective foils; heat; insulation; attic
Štítky ENS, KST6, SFY_1
Změnil Změnila: Jiřina Hřebečková, učo 8397. Změněno: 26. 2. 2014 14:23.
Anotace
V poslední době se stále více prosazují reflexní fólie jako alternativa tepelných izolací podkroví i dalších prostor. Je známo, že přenos tepla zářením se děje v závislosti na čtvrté mocnině absolutní teploty, a tak jsme se rozhodli kvantifikovat účinnost reflexních fólií ve stavební praxi. Zvolili jsme zimní období, kdy tepelné izolace slouží jako ochrana proti únikům tepla, a kvantifikaci jsme prováděli pro různé skladby konstrukce tak, aby bylo patrné, jaký vliv má různý počet reflexních fólií na tepelněizolační vlastnosti stěny a zároveň jaká je závislost účinků těchto tepelněizolačních fólií na tloušťce vložené minerální vlny.
Anotace anglicky
Recently gaining reflective foils insulation as an alternative to the attic and other spaces. It is known that heat transfer by radiation is going according to the fourth power of the absolute temperature, so we decided to quantify the effectiveness of reflective sheeting in building practice. We chose the winter season, when thermal insulation protects against heat loss, and quantification was performed for different track structure so that it shows the influence of the number of reflective foil insulation properties of walls and also the dependence of the effects of thermal foil thick mineral wool inserted.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 19:19