ŠUBRT, Roman. Osazení oken jako jeden z největších problémů zateplování. Praktický rádce pro SVJ. Praha: BMCO s.r.o. - poradenství, vydavatelství, 2013, roč. 1, únor.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Osazení oken jako jeden z největších problémů zateplování
Název anglicky Installation of windows as one of the biggest problems insulation
Autoři ŠUBRT, Roman.
Vydání Praktický rádce pro SVJ, Praha, BMCO s.r.o. - poradenství, vydavatelství, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky okna; zateplování; kontrola
Klíčová slova anglicky windows; insulation; control
Štítky ENS, KST6, POS_3
Změnil Změnila: Jiřina Hřebečková, učo 8397. Změněno: 20. 3. 2013 14:10.
Anotace
Okna tvoří při zateplování podstatnou položku v rozpočtu zateplování domů. Ne náhodou. Jde o složitý výrobek s mnoha protichůdnými požadavky na jeho vlastnosti. Proto je překvapivé, jak málo se hledí nejen na kvalitu oken, ale i na jejich zabudování. Okna, stejně jako ostatní součásti stavby, musí být plně funkční jako součást stavby a nikoliv pouze jako výrobek. Ve velké části domů se po výměně oken objeví plísně a nešťastný obyvatel bytu pak přemýšlí, jak je odstranit. Málokdo je však tak důsledný, aby volal k odpovědnosti zhotovitele otvorových výplní či projektanta.
Anotace anglicky
Windows insulation formed at a significant item in the budget of home insulation. No a chance. This is a complex product with many competing requirements on it is properties. Therefore, it is surprising how little visor on quality windows, but also for their incorporation. Windows, as well as other parts of the building must be fully functional as a part of the building and not only as a product. In large parts of houses after replacing windows will mold and apartment residents unhappy then wondering how to remove them. Hardly anyone is so thorough that the responsibility of the contractor called hole fillings or designer.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 20:37