JÍLKOVÁ, Ivana. Prepodavanija temy «gorodskoj transport» v češskoj škole. In Zdeněk Caha, Jindřiška Šulistová. Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e-konference s mezinárodní účastí na VŠTE. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 64-69. ISBN 978-80-7468-048-9. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Prepodavanija temy «gorodskoj transport» v češskoj škole
Název česky Metodologie výuky tématu «Městská doprava» v české škole
Název anglicky Methodology of teaching the topic "Public Transport" in Czech
Autoři JÍLKOVÁ, Ivana.
Vydání České Budějovice, Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e-konference s mezinárodní účastí na VŠTE, od s. 64-69, 6 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-048-9
Klíčová slova česky městská doprava; výuka; učebnice ruského jazyka; interference
Klíčová slova anglicky public transportation; Russian language textbooks; interference influences; Russian language as a foreign language; methodology
Štítky KCJ3
Změnil Změnila: Jiřina Hřebečková, učo 8397. Změněno: 29. 3. 2013 09:08.
Anotace
Stat’ja posvjaščena nektorym metodičeskim problemam po ovladeniju odnoj iz samych složnych dlja češskich studentov razgovornych tem - «Gorodskoj transport». V pervoj časti my analiziruem metody podači učebnogo materiala v naiboleje často ispol’zujemych v ČR učebnikach. Vo vtoroj časti predlagajetsja neskol’ko metodičeskich rekomendacij, osnovyvajuščichsja na češskom opyte prepodavanija russkogo jazyka kak inostrannogo, a takže sovety po tomu, kak izbežat’ interferencionnych effektov, naiboleje často projavljajuščichsja u meneje prodvinutych češskich studentov.
Anotace česky
Text se zabývá výukou jednoho z nejnáročnějších témat v učebnicích obecného ruského jazyka pro Čechy - tématem «Městská doprava». V první části analyzujeme dané téma v učebnicích určených pro Čechy, které se nejvíce používají v českých školách. V druhé části je téma analýzy shrnuto a najdeme zde několik doporučení použití možných metod při výuce tohoto tématu v české škole a tipy, jak se vyhnout interferenčním vlivům, které se obvykle objevují u méně pokročilých českých studentů při výuce ruského jazyka.
Anotace anglicky
The article deals with the methodological problems of mastering one of the most difficult for Czech students conversational topic - "Public Transportation." In the first part there are analysed the most often used methods of teaching the particular material and the methods used in the Czech textbooks of Russian language. In the second part there are some recommendations based on the experience as well as tips to eliminate interference influences, which often occur in Russian classes.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 19:25