ARTEMOV, Andrey. Rol’ Leontija Vasil’jeviča Kopeckogo v razvitii russko-češskoj leksikografii. In Zdeněk Caha, Jindřiška Šulistová. Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2012, s. 87-92. ISBN 978-80-7468-048-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rol’ Leontija Vasil’jeviča Kopeckogo v razvitii russko-češskoj leksikografii
Název česky Role L.V. Kopeckého ve vývoji rusko-české lexokografie
Název anglicky Role Leontiy Vasilyevich Kopecky in the development of Russian-Czech lexicography
Autoři ARTEMOV, Andrey.
Vydání České Budějovice, Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE, od s. 87-92, 6 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-048-9
Klíčová slova česky učitel a lexikograf L.V. Kopecký; dvojjazyčná lexikografie; rusko-český slovník
Klíčová slova anglicky teacher and lexicographer L.V. Kopecky; bilingual lexicography; Russian-Czech dictionary
Štítky KCJ3
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 28. 2. 2013 13:36.
Anotace
Stat’ja posvjaščena vydajuščemusja prepodavatelju, metodologu i leksikografu Leontiju Vasil’jeviču Kopeckomu. Tekst delitsja na dve časti. Pervaja čast’ opisyvajet dejatel’nost’ učenogo, o vklade kotorogo do sich por ne tak mnogo izvestno, chotja prisutstvujet bol’šoje količestvo učebnikov russkogo jazyka i drugich rabot, izdannych im. Vtoraja čast’ posvjaščena <>, stavšemu odnoj iz naiboleje značitel’nych rabot, iniciirovannych L.V.Kopeckim.
Anotace česky
Příspěvek je věnován vynikajícímu učiteli, metodologovi a lexikografovi Leontiji Vasiljeviči Kopeckému (1894–1976), který žil a působil v Československu. Text je rozdělen na dvě části. První popisuje činnost vědce, o jehož působení není tolik známo, ačkoliv existuje velké množství učebnic ruštiny a dalších prací, které po sobě zanechal. Druhá část je věnována Velkému rusko-českému slovníku, který se stal jedním z nejrozsáhlejších a nejvýznamnějších děl L.V. Kopeckého.
Anotace anglicky
The article is devoted to outstanding teachers, methodology and lexicographer Leontiy Vasilyevich Kopecky. The text is divided into two parts. The first part describes academic activities, the contribution of which is still not much is known, although are a large number of Russian language textbooks and other works published them. The second part is devoted to "Russian-Czech dictionary," which became one of the most significant works initiated by L. Kopecky.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 12:42