OUBRECHTOVÁ, Marie. Nalog na dobavlennuju stoimost’ (NDS) i jego rasčet v Češskoj Respublike. Finansy i učet: problemy metodologii i praktiki. Iževsk: Izdatel’stvo IEiU FGBOU VPO <<UdGU>>, 1-2, s. 105-110, 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nalog na dobavlennuju stoimost’ (NDS) i jego rasčet v Češskoj Respublike
Název česky Daň z přidané hodnoty a její zúčtování
Název anglicky Value Added Tax and its settlement
Autoři OUBRECHTOVÁ, Marie.
Vydání Finansy i učet: problemy metodologii i praktiki, Iževsk, Izdatel’stvo IEiU FGBOU VPO <<UdGU>> 2012.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Rusko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky daň z přidané hodnoty; plátce daně; zdaňovací období; sazby daně; daňové doklady; zdanitelná plnění; vlastní daňová povinnost; nadměrný odpočet, účtování DPH; daň na vstupu; daň na výstupu
Klíčová slova anglicky value added tax; taxpayer; tax year; tax rates; tax documents; taxable; own tax liability; overpayment; accounting for VAT input tax; output tax
Štítky KEM3, UCE_1, UCE_2, UCE_3
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 29. 1. 2013 09:51.
Anotace
Nalog na dobovlennuju stoimost’ javljajetsja universal’nym kosvennym nalogom. Obremenjajet konečnogo pol’zovatelja i vchodit v ceny praktičeski vsech tovarov i uslug. Uplačivajet jego sub"jekt predprinimatel’skoj dejatel’nosti, osuščestvljajuščij nalogooblagajemyje postavki tovarov i uslug v ramkach svojego biznesa. Očen’ važnym momentom javljajetsja točnyj učet nalogooblagajemych operacij, kak s soderžatel’noj, tak i s vremennoj točki zrenija. V kačestve osnovy dlja nalogovoj deklaracii služit sčet 343 - Nalog na dobavlennuju stoimost’.
Anotace česky
Příspěvek se zabývá daní z přidané hodnoty, která je nepřímou daní univerzálního typu. Zatěžuje konečného spotřebitele a vybírá se v cenách všeho zboží a služeb. Odvádí ji podnikatelský subjekt provádějící zdanitelná plnění dodávky zboží a služeb v rámci svého podnikání. Velice důležitá je přesná evidence tzv. zdanitelných plnění jak z obsahového, tak i z časového hlediska. Jako podklad pro daňové přiznání slouží účet 343 – Daň z přidané hodnoty.
Anotace anglicky
This paper deals with the value added tax, which is an indirect tax universal type. Burden on the end user and is collected in the prices of all goods and services. Doing her business entity carrying out the taxable supply of goods and services within their business. Very important is the accurate records of the taxable supplies of both content and over time. As a basis for tax return serves Account 343 - Income from value added.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 01:44