KONEČNÝ, František. Problematika smluv o dílo na zhotovení stavby rodinného domu. Littera Scripta. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, roč. 4, č. 2, s. 283-288. ISSN 1802-503X. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Problematika smluv o dílo na zhotovení stavby rodinného domu
Název anglicky The issue of contracts for house construction work
Autoři KONEČNÝ, František.
Vydání Littera Scripta, České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2011, 1802-503X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky rodinný dům; smlouva; vyváženost; zkušenosti; rizika
Klíčová slova anglicky house; contract; balance; experience; risks
Štítky KST10, LEK, STP, ŘSD_I, ŘSD_II
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 24. 1. 2012 17:33.
Anotace
Každou realizaci stavby rodinného domu by mělo předcházet zpracování a podpis kvalitní a vyvážené smlouvy o dílo. V mnoha případech jsou uzavírány smlouvy nedostatečně koncipované a zvýhodňující jednu ze smluvních stran. Protože realizace stavby rodinného domu patří mezi složitější díla, která vyžadují perfektní dokumentaci i zpracování, vzniknou téměř vždy v průběhu nebo předání stavby "konflikty" mezi zhotovitelem (stavební firmou) a objednatelem (stavebníkem). Dobrá smlouva o dílo, zpracovaná nestranným a zkušeným odborníkem, dokáže většinu sporných situací a rizik eliminovat.
Anotace anglicky
Each house building realization should be preceded by processing and signing of a quality and balanced agreement for work. In many cases, poorly outlined and favoring one party contracts are concluded. Since the implementation of the house project is one of the more complex works that require perfect documentation as well as its processing, almost always some con icts arise either within building or after a handover between the contractor (a construction company) and a client (a builder). A good contract for work - prepared by an impartial and experienced expert - can solve most contentious situations and eliminate risks, too.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:08