Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{1075, author = {VOCHOZKA, Marek}, address = {České Budějovice}, booktitle = {Sto let cesty k zákazníkům}, keywords = {Public catering; quality; association}, language = {cze}, location = {České Budějovice}, isbn = {978-80-86266-21-3}, publisher = {Jednota, spotřební družstvo}, title = {Zvyšování kvality v oblasti veřejného stravování, jako specifické formě distribuce potravin}, year = {2008} }
TY - JOUR ID - 1075 AU - VOCHOZKA, Marek PY - 2008 TI - Zvyšování kvality v oblasti veřejného stravování, jako specifické formě distribuce potravin PB - Jednota, spotřební družstvo CY - České Budějovice SN - 9788086266213 KW - Public catering KW - quality KW - association N2 - V době před rokem 1989 byly podniky společného stravování řízeny centrálně a jejich činnost byla upravena jednak obecně platnými právními předpisy a jednak oborovými normami. Po Sametové revoluci došlo k privatizaci podniků jako byly například Hotely a restaurace. Jednotlivé provozovny převzali noví majitelé, ve většině případů živnostníci či společnosti s ručením omezeným. Následně byly zrušeny oborové normy a tím vlastně i významný prvek regulující kvalitu podniků společného stravování. Nicméně v průběhu posledních dvaceti let se zvýšila konkurece v oboru a jednotliví podnikatelé zjistili, že mohou uspět na trhu pouze, pokud budou nabízet to, co žádá zákazník. Proto do určité míry iniciovali a realizovali provozovatelé podniků společného stravování kvalitativní rozvoj svého oboru. Avšak nastala doba, kdy již zákazníkem požadovanou kvalitu nejsou sami schopni zabezpečit. Začínají tak vznikat sdružení typu Jižní Čechy pohostinné, která mají danný problém vyřešit. Jejich snaha je však dosud víceméně ne ER -
VOCHOZKA, Marek. Zvyšování kvality v oblasti veřejného stravování, jako specifické formě distribuce potravin. In \textit{Sto let cesty k zákazníkům}. České Budějovice: Jednota, spotřební družstvo, 2008, 6 s. ISBN~978-80-86266-21-3.
|