CAHA, Zdeněk. Model fungování Fachhochschulen v Rakousku. Littera Scripta. České Budějovice: VŠTE v Českých Budějovicích, roč. 1, č. 1, 13 s. ISSN 1802-503X. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Model fungování Fachhochschulen v Rakousku
Název česky Model fungování Fachhochschulen v Rakousku
Název anglicky Model of function of the Fachhochschul-Sector in Austria
Autoři CAHA, Zdeněk (203 Česká republika, garant).
Vydání Littera Scripta, České Budějovice, VŠTE v Českých Budějovicích, 2008, 1802-503X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/08:00000075
Klíčová slova anglicky Fachhochschul-Sector; Higher vocational education, model of function of the Fachhochschul-Sector, innovative gains and benefits
Štítky KCJ5
Změnil Záznam byl importován z knihovního systému. Změněno: 8. 10. 2009 13:06.
Anotace
Následující příspěvek se zabývá tematikou neuniverzitního sektoru vysokoškolského vzdělávání v Rakousku, který je reprezentován sektorem vysokých odborných škol (Fachhochschulsektor). Pojem "Fachhochschule" je u nás poměrně znám, avšak jen málokdo disponuje bližšími vědomostmi o tom, na jaké bázi tento sektor vlastně funguje, jací aktéři na něm participují a jaké instrumenty jsou využívány k jeho úspěšnému profilování se. Cílem příspěvku je proto představit a osvětlit model, na jehož základě sektor "Fachhochschule" v Rakousku již bezmála čtrnáct let velmi úspěšně funguje a závěrem zhodnotit jeho inovativní přínos pro celý rakouský vysokoškolský systém.
Anotace anglicky
This article is concerned with the topic of a non-university type of Higher education institutions in Austria which is represented by the Fachhochschul-Sector (Higher vocational education). The term "Fachhochschule" is widely known in the Czech Republic but almost nobody dispose of further knowledge about it, about its basics, which participants are involved and which instruments are used to his successful shaping. The aim of this article is to introduce and to illuminate its model on which principle the Fachhochschul-Sector has worked in Austria to good effect for nearly fourteen years and in the end to evalute its innovative gains and benefits for the Austrian Higher education system as a whole.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:01