R 2023

SW řešení pro potřeby chytrého grilu

FRISCHER, Robert, Ondřej GRYCZ a Jakub UHLÍŘ

Základní údaje

Originální název

SW řešení pro potřeby chytrého grilu

Název anglicky

SW solution for smart grill needs

Autoři

FRISCHER, Robert, Ondřej GRYCZ a Jakub UHLÍŘ

Vydání

2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Software

Obor

20200 2.2 Electrical engineering, Electronic engineering, Information engineering

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Klíčová slova česky

software; plánování; ovládání; android; iOS

Klíčová slova anglicky

software; scheduling; control; android; iOS

Technické parametry

Jedná se o software, který je určen pro objednávání, reklamu a vizualizaci zaplnění času stanoviště grilu. Software byl realizován externí společností formou služby. V rámci realizace software vyplynula nutnost stále rozvíjet uvedený software, protože současný stav dění na poli hardware a z pohledu kyberbezpečnosti je velmi dynamicky se rozvíjející. Software je realizován z pohledu tří platforem. První platformou je minipočítač Raspberry PI, který je integrován ve stanovišti grilu. Raspberry Pi je nízkonákladový minipočítač velikosti kreditní karty, který byl vyvinut nadací Raspberry Pi Foundation ve Velké Británii. Raspberry Pi se snaží primárně propagovat studium počítačových věd a programování ve školách formou zábavy, nicméně je využitelný v mnoha aplikacích, stanoviště grilu nevyjímaje. Jedná se o cenově dostupný a robustní hardware s linuxovým OS, primárně operační systém Raspbian. Raspberry je jednodeskový počítač, který je srovnatelný se (slabším) stolním počítačem. Obsahuje vývod pro monitor (HDMI)
Změněno: 23. 2. 2024 10:51, Barbora Kroupová

Anotace

V originále

Jedná se o software, který je určen pro objednávání, reklamu a vizualizaci zaplnění času stanoviště grilu. Software byl realizován externí společností formou služby. V rámci realizace software vyplynula nutnost stále rozvíjet uvedený software, protože současný stav dění na poli hardware a z pohledu kyberbezpečnosti je velmi dynamicky se rozvíjející. Grafický design a rozložení prvků vychází ze zadání realizačního týmu.

Anglicky

This is software that is intended for ordering, advertising and visualization of the filling time of the grill station. The software was implemented by an external company in the form of a service. As part of the implementation of the software, it emerged the necessity to keep developing the mentioned software, because the current state of affairs in the field of hardware and from the point of view of cyber security is developing very dynamically. The graphic design and layout of elements is based on the specification of the implementation team.