VŠTE:HOP Hotelový provoz - Course Information
HOP Hotelový provoz
Institute of Technology and Business in České Budějovicesummer 2015
- Extent and Intensity
- 0/2. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Roman Švec, Ph.D. (seminar tutor)
- Guaranteed by
- Ing. Roman Švec, Ph.D.
Department of Marketing and Tourism – Faculty of Corporate Strategy – Rector – Institute of Technology and Business in České Budějovice
Supplier department: Department of Marketing and Tourism – Faculty of Corporate Strategy – Rector – Institute of Technology and Business in České Budějovice - Timetable of Seminar Groups
- HOP/S01: Thu 14:50–16:20 A7, R. Švec
HOP/S02: Thu 16:30–18:00 A7, R. Švec - Prerequisites (in Czech)
- FORMA(P)
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 90 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/90, only registered: 0/90 - Course objectives supported by learning outcomes (in Czech)
- Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelové provozu, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení a vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí v ubytovacích zařízeních.
Po absolvování předmětu student:
• bude znát základní pravidla provozu hotelů a dalších ubytovacích zařízení
• bude schopen popsat provozní úseky hotelu a jejich provozní zázemí
• bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců
• dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy popř. tyto procesy inovovat
• bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin
• bude mít základní znalosti v oblasti potravinářské výroby - Syllabus (in Czech)
- 1. Řízení a organizace ubytovacích zařízení
- 2. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení - recepce
- 3. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení – hotelová hala a housekkeping
- 4. Stravovací úsek hotelového provozu - výrobní část
- 5. Stravovací úsek hotelového provozu - pracovní nástroje a zařízení výrobní části
- 6. Stravovací úsek hotelového provozu - odbytová část
- 7. Stravovací úsek hotelového provozu - potraviny a nápoje v gastronomii
- 8. Technický úsek hotelového provozu
- 9. Technický úsek hotelového provozu
- 10. Ekonomický a obchodní úsek hotelového provozu
- 11. Marketing a prodej v hotelovém provozu
- 12. Personální úsek hotelového provozu
- 13. Green management v hotelovém provozu
- Literature
- required literature
- Jakubíková, D. 2009. Marketing v cestovním ruchu. 1. vyd. Praha : Grada, 288 s. ISBN 978-80-247-3247-3.
- recommended literature
- Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení ČR 2013 – 2015
- ČSN 18 513 Služby cestovního ruchu - Hotely a ostatní kategorie turistického ubytování – Terminologie.
- ČSN 76 1110 Služby cestovního ruchu - Klasifikace ubytovacích zařízení - Kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel.
- JHA, S.M. Hotel Marketing. New Delhi: Himalaya Publishing House, 2010, 333 pp. ISBN 978-93-5024-348-0. info
- HESKOVÁ, M and KOL. Cestovní ruch pro vyšší odborné a vysoké školy. Praha: Fortuna, 2006, 223 pp. ISBN 80-7168-948-3. info
- Forms of Teaching
- Seminar
- Teaching Methods
- Group Teaching - Cooperation
Project Teaching
Brainstorming
Critical Thinking
Teaching Supported by Multimedia Technologies
- Student Workload
Activities Number of Hours of Study Workload Daily Study Combined Study Active work on assignments in seminars 10 Team project preparation 16 Attendance on Seminars/Exercises/Tutorial/Excursion 26 Total: 52 0 - Assessment Methods and Assesment Rate
- Project – semestral 70 %
Active work on assignments in seminars 30 %
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (summer 2015, recent)
- Permalink: https://is.vstecb.cz/course/vste/summer2015/HOP