MARŠÍK, Martin, Jiří TUČEK a Petr ZEMAN. Analýza a tvorba modelového portfolia z vybraných titulů kótovaných na amerických burzách NYSE a NASDAQ. In Sborník příspěvků z odborného semináře Katedry managementu a marketingu. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. ISBN 978-80-87278-07-9. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza a tvorba modelového portfolia z vybraných titulů kótovaných na amerických burzách NYSE a NASDAQ
Název anglicky Analysis and creation of model portfolios from selected titles listed on U.S. exchanges, NYSE and NASDAQ
Autoři MARŠÍK, Martin, Jiří TUČEK a Petr ZEMAN.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Sborník příspěvků z odborného semináře Katedry managementu a marketingu, 2009.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87278-07-9
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Votavová, učo 6769. Změněno: 21. 12. 2011 13:17.
Anotace
Každý investor je nucen přemýšlet, do jakých nástrojů finančního trhu vloží své volné prostředky. přitom zohledňuje nejen své investiční cíle a časový horizont, ale i míru rizika, kterou je ochoten podstoupit. Investované prostředky je vhodné rozložit mezi více finančních instrumentů. Proč a za jakých podmínek má tato činnost smysl, to je hlavní náplní tohoto článku, jenž se zabývá analýzou vlivu jednotlivých istrumentů obsažených v portfoliu.
Anotace anglicky
Each investor is forced to wonder what the financial market instruments inserted in their available funds. taking into account not only their investment objectives and time horizon, but also the degree of risk that is willing to take. Invested funds should be spread among several financial instruments. Why and how has this activity makes sense, it is the primary focus of this article, which analyzes the impact of istrumentů contained in the portfolio.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 11:24