BEŇO, Michal, Jozef HVORECKÝ a Štěpánka JENEŠOVÁ. On-Site Workforce Shortening the Week in Favour of Flexibility. Journal of Eastern European and Central Asian Research. Minneapolis, USA: Institute of Eastern Europe and Central Asia, roč. 9, č. 6, s. 1034-1045. ISSN 2328-8272. doi:10.15549/jeecar.v9i6.1044. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název On-Site Workforce Shortening the Week in Favour of Flexibility
Autoři BEŇO, Michal (703 Slovensko, garant, domácí), Jozef HVORECKÝ (703 Slovensko, domácí) a Štěpánka JENEŠOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Journal of Eastern European and Central Asian Research, Minneapolis, USA, Institute of Eastern Europe and Central Asia, 2022, 2328-8272.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/75081431:_____/22:00002489
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Doi http://dx.doi.org/10.15549/jeecar.v9i6.1044
Klíčová slova česky flexibilita; čtyřdenní pracovní týden; snížení platu; Rakousko; Česká republika; Slovensko
Klíčová slova anglicky flexibility; four-day work week; pay cut; Austria; Czech Republic; Slovakia
Štítky BPE_PRM, RIV22, SCOPUS
Změnil Změnila: Barbora Kroupová, učo 25655. Změněno: 9. 3. 2023 14:01.
Anotace
The Covid-19 pandemic highlighted the urgency of discussing more flexible working models like a four-day workweek. Many employees with social anxiety still fear staying longer in their office premises but do not want to reduce their jobs and professional activities. For them, reducing the number of days is about working smarter within a more flexible schedule. Is working four days a week but earning a full salary: a dream or reality for many employees? From each participating country (Austria, Czech Republic, and Slovakia), 200 on-site employees participated in this study. The research methodology includes quantitative data using WhatsApp as a research tool. The obtained data shows that a four-day work week is having a moment with a different attitude to a five-day working week. The workers ready to accept it are most frequent in Austria, followed by the Czech Republic and Slovakia. In all countries, older employees preferring a shorter workweek prevail over younger ones, as well as men over women.
Anotace česky
Pandemie Covid-19 zdůraznila naléhavost diskuse o flexibilnějších pracovních modelech, jako je čtyřdenní pracovní týden. Mnoho zaměstnanců se sociální úzkostí se stále bojí zůstávat déle ve svých kancelářských prostorách, ale nechtějí omezit svou práci a profesní aktivity. Snížení počtu dní pro ně znamená pracovat chytřeji v rámci flexibilnějšího rozvrhu. Pracovat čtyři dny v týdnu, ale vydělávat plnou mzdu: sen nebo realita mnoha zaměstnanců? Z každé zúčastněné země (Rakousko, Česká republika a Slovensko) se této studie zúčastnilo 200 místních zaměstnanců. Metodologie výzkumu zahrnuje kvantitativní data využívající WhatsApp jako výzkumný nástroj. Získaná data ukazují, že čtyřdenní pracovní týden je alternativou k pětidennímu pracovnímu týdnu. Pracovníci připravení jej přijmout jsou nejčastěji v Rakousku, následuje Česká republika a Slovensko. Ve všech zemích převažují starší zaměstnanci preferující kratší pracovní týden nad mladšími, stejně jako muži nad ženami.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 09:39