KALINOVÁ, Eva a Tomáš KRULICKÝ. Stanovení tržní hodnoty pozemků na konkrétním příkladu. Journal of Valuation and Expertness. České Budějovice: Institute of Technology and Business in České Budějovice, roč. 3, č. 2, s. 28 - 40. ISSN 2533-6258. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stanovení tržní hodnoty pozemků na konkrétním příkladu
Název česky Stanovení tržní hodnoty pozemků na konkrétním příkladu
Název anglicky Determination of land market value on a specific example
Autoři KALINOVÁ, Eva a Tomáš KRULICKÝ.
Vydání Journal of Valuation and Expertness, České Budějovice, Institute of Technology and Business in České Budějovice, 2018, 2533-6258.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky obvyklá cena; oceňování; cenové mapy; nemovitosti
Klíčová slova anglicky usual price; valuation; price maps; property
Štítky FIP_1
Změnil Změnila: Mgr. Milada Šanderová, učo 25742. Změněno: 19. 2. 2021 09:56.
Anotace
Tento příspěvek se primárně zaměřuje na splnění požadavku v případě stanovení tržní hodnoty pozemků, na konkrétním případě, který je blíže specifikován. Dále je přiblížena teorie týkající se obecně oceňování. Reálný příklad zahrnuje index trhu s nemovitými věcmi a index polohy. Dále jsou stanoveny dvě metody ocenění. V první řadě je to oceňovací předpis a s tím spojené ocenění cenovým předpisem. Jako druhá metoda je ukázána na reálném příkladu metoda ocenění porovnáváním. V závěru obsahuje tento příspěvek výsledky a kalkulace cen.
Anotace anglicky
This contribution focuses primarily on meeting the requirement for determining the market value of the land, for a specific case that is specified in more detail. Next, the valuation theory approaches. A real example shows the real estate market index and location index. Two valuation methods are also set. First of all, this is the valuation code and the associated pricing. The second method is a realistic example of the valuation method by comparing. In conclusion, this post contains results and price calculations.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 11:08