J
2020
Creating a comprehensive method for the evaluation of a company
HORÁK, Jakub, Tomáš KRULICKÝ, Zuzana ROWLAND and Veronika MACHOVÁ
Basic information
Original name
Creating a comprehensive method for the evaluation of a company
Name in Czech
Vytváření kompexní metody pro hodnocení podniku
Authors
HORÁK, Jakub (703 Slovakia, guarantor), Tomáš KRULICKÝ (703 Slovakia),
Zuzana ROWLAND (203 Czech Republic, belonging to the institution) and
Veronika MACHOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
Sustainability, Basel, Switzerland, MDPI, 2020, 2071-1050
Other information
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
50200 5.2 Economics and Business
Country of publisher
Switzerland
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/75081431:_____/20:00001867
Organization unit
Institute of Technology and Business in České Budějovice
Keywords (in Czech)
Hodnocení; bankrot; umělé neuronové sítě; finanční zdraví; komplexní metoda
Keywords in English
Evaluation; bankruptcy; artificial neural networks; financial health; comprehensive method
V originále
This contribution focuses on the creation of a comprehensive method for the evaluation of an industrial enterprise, one that can be used to predict potential future bankruptcies, using a dataset of financial statements of active companies and those in liquidation in the period 2015-2019. Artificial neural networks were used to process the data, specifically logistic regressions from the data processedin the Statistica and Mathematica software programmes.
In Czech
Tento příspěvek se zaměřuje na vytvoření komplexní metody pro hodnocení průmyslového podniku, kterou lze použít k předpovědi potenciálních budoucích bankrotů s využitím souboru finančních výkazů aktivních společností a společností v likvidaci v období 2015-2019. Ke zpracování dat byly použity umělé neuronové sítě, konkrétně logistické regrese z dat zpracovaných v softwarových programech Statistica a Mathematica.
Displayed: 9/11/2024 06:02