CAHA, Zdeněk, Tomáš KRULICKÝ a Simona HAŠKOVÁ. Význam vzdělávání pro podniky v České republice se zřetelem na oblast informačních a komunikačních technologií v kontextu Průmyslu 4.0. Trendy v podnikání. Plzeň: Vydavatelství ZČU v Plzni, roč. 9, č. 2, s. 39-43. ISSN 1805-0603. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Význam vzdělávání pro podniky v České republice se zřetelem na oblast informačních a komunikačních technologií v kontextu Průmyslu 4.0
Název anglicky The importance of education for corporations in the Czech Republic with regard to information and communication technologies in the context of Industry 4.0
Autoři CAHA, Zdeněk, Tomáš KRULICKÝ a Simona HAŠKOVÁ.
Vydání Trendy v podnikání, Plzeň, Vydavatelství ZČU v Plzni, 2019, 1805-0603.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky podnikové vzdělávání; informační a komunikační technologie; Průmysl 4.0; kvalifikace
Klíčová slova anglicky corporate education; ICT; industry 4.0; qualifications
Štítky ERIH, FIP_1
Návaznosti TL02000136, projekt VaV.
Změnil Změnila: Ing. Anna Palokha, učo 18083. Změněno: 21. 1. 2020 08:55.
Anotace
Tento článek se zabývá problematikou dalšího podnikového vzdělávání v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) ve firmách v České republice, a to zejména v souvislosti se vznikem a rozvojem Průmyslu 4.0. Cílem dotazníkového šetření bylo zjistit, jaké priority firmy dalšího vzdělávání měly ve vztahu k jejich současným a budoucím potřebám, a zejména zda vzdělávání v oblasti informačních technologií, které je důležité pro udržení jejich konkurenceschopnosti ve vztahu k Průmyslu 4.0, patří mezi tyto priority.
Anotace anglicky
This article deals with the issue of further corporate education in information and communication technologies (ICT) in companies in the Czech Republic, namely in the context of the start and the development of Industry 4.0. The goal of the questionnaire survey was to ascertain what priorities of further education companies had in relation to their present and future needs, and particularly whether the education in the field of information technologies, which is important for the maintenance of their competitiveness in relation to Industry 4.0 are among these priorities.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:15