KOLÁŘ, Jiří, Ondrej STOPKA a Srecko KRILE. Specification of a location for opted port logistics center in a given area using the method of operational research. Transport Problems. Katowice (Polsko): Silesian University of Technology, roč. 13, č. 4, s. 55-63. ISSN 1896-0596. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Specification of a location for opted port logistics center in a given area using the method of operational research
Název česky Specifikace umístění vybraného přístavního logistického centra v dané oblasti s využitím metody operačního výzkumu
Autoři KOLÁŘ, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí), Ondrej STOPKA (703 Slovensko, domácí) a Srecko KRILE (191 Chorvatsko).
Vydání Transport Problems, Katowice (Polsko), Silesian University of Technology, 2018, 1896-0596.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 21100 2.11 Other engineering and technologies
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/18:00001407
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
UT WoS 000453319700006
Klíčová slova česky port logistics center; combined transport; operational research; terminal network
Klíčová slova anglicky přístavní logistické centrum; kombinovaná doprava; operační výzkum; terminálová síť
Štítky KOD, RIV18, WOS
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 27. 2. 2019 14:26.
Anotace
This paper is focused on area identification to find a proper location for the specific port logistic center in a certain territory by applying the particular method of operational research. Graph theory offers a useful tool for solving such problems in transportation infrastructure development. The type of the network optimization technique depends on problem definition. In the first chapter, we have explained some of the algorithms often applied for similar purposes. In this case, the focus is on Minimum Spanning Three algorithm. Based on well-known Prim’s and Kruskal’s algorithms, some modifications are introduced, to improve the processing speed and memory consumption. The next four chapters describe individual parameters, perspectives, requirements, and financing details for building new combined transport terminals as well as a planned port logistics center. The subsequent, the most important, chapter presents the model example for specifying the proper location of a given port logistics center when using the method of operational research.
Anotace česky
Článek je zaměřen na identifikaci oblastí pro nalezení správného místa pro specifické přístavní logistické centrum na určitém území použitím konkrétní metody operačního výzkumu. Teorie grafů nabízí užitečný nástroj pro řešení těchto problémů při vývoji dopravní infrastruktury. Typ techniky optimalizace sítě závisí na definici problému. V první kapitole jsme vysvětlili některé algoritmy, které se často používají pro podobné účely. V tomto případě se článek zaměřuje na algoritmus Minimum Spanning Three. Na základě známých Prim a Kruskal algoritmů jsou zavedeny některé modifikace, aby se zlepšila rychlost zpracování a spotřeba paměti. Následující čtyři kapitoly popisují jednotlivé parametry, perspektivy, požadavky a finanční podrobnosti pro výstavbu nových terminálů kombinované dopravy, jakož i plánované přístavní logistické centrum. Následující nejdůležitější kapitola uvádí příklad modelu pro určení správné polohy daného přístavního logistického centra při použití konkrétní metody operačního výzkumu.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 11:01