STUCHLÝ, Jaroslav a Michal ŠUTA. ANALÝZA FAKTORŮ OVLIVŇUJÍCÍCH STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Auspicia. České Budějovice: VŠERS, XV., 3,4, s. 82-94. ISSN 1214-4967. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ANALÝZA FAKTORŮ OVLIVŇUJÍCÍCH STAVEBNÍ SPOŘENÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Název anglicky Analysis of Factors Affecting Building Savings in the Czech Republic
Autoři STUCHLÝ, Jaroslav a Michal ŠUTA.
Vydání Auspicia, České Budějovice, VŠERS, 2018, 1214-4967.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky stavební spoření; historie stavebního spoření; analýza stavebního spoření
Klíčová slova anglicky building savings; the history of building savings; analysis of building savings
Štítky ERIH, MAE
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 18. 12. 2018 14:41.
Anotace
V dnešní době patří stavební spoření mezi významné makroekonomické aspekty státu, proto si autoři kladli za cíl pomocí metod popisné a induktivní statistiky přiblížit vývoj vybraných ukazatelů stavebního spoření během uplynulých 21 let. Cílem výzkumu bylo na vzorku respondentů analyzovat faktory, které mohou ovlivňovat využívání stavebního spoření v České republice. Data pro empirické analýzy byla získána pomocí dotazníkového šetření a z přehledu publikací Ministerstva financí České republiky. Příspěvek se metodologicky opírá o základní statistické metody a o empirický dotazníkový průzkum zaměřující se na využívání stavebního spoření v České republice. V úvodní části tohoto příspěvku se autoři věnují popisu legislativního vývoje stavebního spoření v České republice od jeho vzniku až po současnost. Na základě statistického šetření lze konstatovat, že existuje faktor, který významně ovlivňuje stavební spoření v České republice.
Anotace anglicky
Building savings is currently one of significant macroeconomic aspects of the state. Using the descriptive and inductive statistics methods, the authors therefore aimed to describe the development of building savings selected indicators over the past 21 years. Moreover, the authors aimed to analyze factors affecting the use of building savings in the Czech Republic on a sample of selected respondents. The data for empirical analyzes were obtained through a questionnaire and a review of publications of Czech Republic Ministry of Finance. The paper is methodologically based on basic statistical methods and on empirical questionnaire focused on using building savings in the Czech Republic. In the introductory part of this paper the authors focus on describing the legislative development of building savings in the Czech Republic from its origins to the present. On the basis of the statistical survey, it can be concluded that there is a factor that significantly influences building savings in the Czech Republic.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:18