KUČERKA, Daniel, Roman HRMO, Mária VARGOVÁ a Monika KUČERKOVÁ. Teaching aids, their creation and use in vocational training. In Khalid S. Soliman. Proceedings of the 30th International Business Information Management Association Conference (IBIMA). Vienna: International Business Information Management Association (IBIMA). s. 4059-4068. ISBN 978-0-9860419-9-0. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Teaching aids, their creation and use in vocational training
Název česky Učební pomůcky, jejich tvorba a využití v odborném vzdělávání
Autoři KUČERKA, Daniel (703 Slovensko, garant, domácí), Roman HRMO (703 Slovensko), Mária VARGOVÁ (703 Slovensko, domácí) a Monika KUČERKOVÁ (703 Slovensko, domácí).
Vydání Vienna, Proceedings of the 30th International Business Information Management Association Conference (IBIMA), od s. 4059-4068, 10 s. 2017.
Nakladatel International Business Information Management Association (IBIMA)
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Rakousko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/17:00001267
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-0-9860419-9-0
Klíčová slova česky didaktika; učební techniky; učební pomůcky; učební metody; odborný předmět
Klíčová slova anglicky didactics; teaching techniques; teaching aids; teaching methods; vocational subject
Štítky DOP, RIV18, SCOPUS
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 16. 7. 2018 09:01.
Anotace
The contribution is dedicated to didactics, teaching technique, learning tools and their functions and teaching methods in vocational training of a metal worker. In the theoretical part we want to point out on the vocational training as an important aspect of the students´ training for his future profession. Teaching aids are a very important part of teaching. The advantage of a teacher of practical lessons compared with a teacher of vocational subjects in theoretical teaching is that he works more hours with real didactic machines. In the experimental part we evaluated teachers' access and the availability of teaching resources. We evaluated it by a questionnaire.The results show that teachers have sufficient access to teaching means, and that they use them in practical teaching for clearer explanation of curriculum.
Anotace česky
Příspěvek je věnován didaktice, učební technice, učebním nástrojům a jejich funkcí a metodám výuky v odborné přípravě obráběče kovů. V teoretické části chceme poukázat na odbornou přípravu jako na důležitý aspekt výcviku studentů pro jeho budoucí povolání. Učební pomůcky jsou velmi důležitou součástí výuky. Výhodou učitele praktických lekcí ve srovnání s učitelem odborných předmětů v teoretické výuce je, že pracuje více hodin se skutečnými didaktickými stroji. V experimentální části jsme hodnotili přístup učitelů a dostupnost výukových prostředků. Vyhodnotili jsme dotazníkem. Výsledky ukazují, že učitelé mají dostatečný přístup k vyučovacím prostředkům a že je využívají v praktické výuce pro jasnější vysvětlení kurikula.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 15:33