KMECOVÁ, Iveta a Alena KAJANOVÁ. Motivace a stimulace zaměstnanců v podniku: studijní skripta. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. 139 s. ISBN 978-80-7468-120-2. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Motivace a stimulace zaměstnanců v podniku: studijní skripta
Název česky Motivation and stimulation of employees in the enterprise
Autoři KMECOVÁ, Iveta a Alena KAJANOVÁ.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, 139 s. 2018.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-120-2
Klíčová slova česky Motivace; motivace a osobnost; motivace a výkon; pracovní motivace; motivátory; motivační strategie; stimulace; stimulátory
Klíčová slova anglicky Motivation; motivation and personality; motivation and performance; work motivation; motivators; motivation strategy; stimulation; stimulators
Štítky BAK, DIS, PEM, PRI, PSA, PSS, RLZ_a, TIM_a, ZP_MVZ_a, ZP_SOC_a, ZP_STV
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 24. 5. 2018 09:46.
Anotace
Ve skriptech Motivace a stimulace zaměstnanců v podniku, je pozornost věnována především definování pojmů motivace a stimulace. Dále jsou popsány kapitoly: motivace a osobnost, motivace a výkonnost. Pozornost je věnována teoriím pracovní motivace zaměřených na obsah a proces. Kromě toho jsou popsány motivační strategie společnosti, principy a metody materiálové a nemateriální motivace zaměstnanců v organizaci. Následně se pozornost soustřeďuje na stimulátory, které se používají k ovlivňování pracovní motivace. Poslední kapitola popisuje hodnocení zaměstnanců.
Anotace anglicky
In the studying of script Motivation and stimulation of employees in the enterprise, is pay of attention first and foremost, defining the terms of motivation and stimulation. Futher are described are described chapters: Motivation and Personality, Motivation and Performance.Attention is also paid to Work motivation theories focused on content and process. In addition, the company's motivational strategies, principles and methods of material and non-material motivation of employees in the organization are described. Subsequently, attention is focused to stimulants used to influence work motivation. The last chapter describes employee evaluation.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:36