CAHA, Zdeněk. Organization and Planning of Corporate Education in the Czech Republic. Studia Commercialia Bratislavensia. Warsaw: Faculty of Commerce of University of Economics in Bratislava, roč. 10, č. 38, s. 137-145. ISSN 1339-3081. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Organization and Planning of Corporate Education in the Czech Republic
Název česky Organizace a plánování podnikového vzdělávání v České republice
Autoři CAHA, Zdeněk.
Vydání Studia Commercialia Bratislavensia, Warsaw, Faculty of Commerce of University of Economics in Bratislava, 2017, 1339-3081.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Podnikové vzdělávání; podniky; plánování; Česká republika
Klíčová slova anglicky Corporate education; companies; planning; Czech Republic
Štítky ERIH, KEM2, RIV17
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 17. 4. 2018 15:29.
Anotace
The aim of this paper was to determine by means of a questionnaire survey to what extent large and medium-sized companies in the Czech Republic apply a systematic approach to education. This is, amongst other things, dependent on the existence of long-term and annual education plans and on whether the education is organized systematically by a personnel department or by a dedicated staff department focused on education. Two hypotheses were set. The first, that in at least 70 % of large companies and 50 % of medium-sized company education is organized by a personnel department or a separate staff department focused on education. The second, that at least 70 % of large companies and 50 % of medium-sized companies have a long-term education plan, including an annual education plan, in place. Although neither of the hypotheses were confirmed, it was proven that large companies approach the issue of corporate education in a more systematic way than medium-sized ones
Anotace česky
Cílem tohoto příspěvku bylo zjistit pomocí dotazníkového šetření, do jaké míry uplatňují systematický přístup k vzdělání velké a středně velké společnosti v České republice. To je mimo jiné závislé na existenci dlouhodobých a ročních vzdělávacích plánů a také na tom, zda je vzdělávání organizováno systematicky personálním oddělením nebo specializovaným personálním oddělením zaměřeným na vzdělávání. Byly stanoveny dvě hypotézy. První z nich, že v nejméně 70 % velkých společností a 50 % středních podniků je vzdělávání organizováno personálním oddělením nebo samostatným oddělením zaměřeným na vzdělávání. Druhá, že nejméně 70 % velkých podniků a 50 % středně velkých podniků má dlouhodobý vzdělávací plán včetně ročního plánu vzdělávání. Přestože ani jedna z těchto hypotéz nebyla potvrzena, bylo prokázáno, že velké společnosti přistupují k problematice podnikového vzdělávání systematičtěji než středně velké.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 15:57