BUGAJ, Martin. Aspekty nedostatků znalecké činnosti v soudních sporech. Journal of Valuation and Expertness. České Budějovice: Ústav znalectví a oceňování, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, roč. 2, č. 1, s. 1-8. ISSN 2533-6258. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aspekty nedostatků znalecké činnosti v soudních sporech
Název anglicky Aspects of lack of expert activity in litigation
Autoři BUGAJ, Martin.
Vydání Journal of Valuation and Expertness, České Budějovice, Ústav znalectví a oceňování, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2017, 2533-6258.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky znalec; znalecký posudek; soudní spor; zneužívání znaleckých posudků
Klíčová slova anglicky expert; expert opinion; litigation; misuse of expert opinions
Štítky KEM6
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Mikšíková, učo 22534. Změněno: 24. 1. 2018 13:34.
Anotace
Původně byl znalec v soudním řízení využíván jako odborný svědek a postupně se jeho procesní postavení vyvinulo ve specifickou pozici osoby zúčastněné na řízení, která má zvláštní procesní práva a povinnosti. Jejích úkolem se především stalo přinášet do řízení odborný skutkový poznatek. Netřeba tedy zapomínat, na důslednost a kvalitu znalců, protože na nich závisí mnohokrát dokazování v soudních sporech. Cílem příspěvku je přiblížit aspekty nedostatků znalecké činnosti v soudních sporech.
Anotace anglicky
Initially, an expert in court proceedings was used as a professional witness and gradually his procedural status developed into the specific position of the person involved in the proceedings, who has special procedural rights and obligations. Their main task was to bring to the proceedings a factual knowledge. There is no need to forget about the consistency and the quality of the experts, as they often depend on evidence in litigation. The aim of this contribution is to describe aspects of lack of expert activity in litigation.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 20:52