GABRHELOVÁ, Gabriela, Imrich ANDREJČÁK a Robert ZEMAN. BEHAVIOURAL STRATEGIES IN DIFFICULT SOCIAL SITUATIONS IN THE MANAGEMENT OF SECONDARY ART SCHOOLS THROUGH THE USE OF INNOVATIVE PREDICTIVE SOFTWARE TOOLS. In Petranova Dana, Magál Slavomír. Megatrends and media: Critique in media, critique of media. Trnava: Univerzita svatého Cyrila a Metoděje, Trnava, Slovensko. s. 100-118. ISSN 2453-6474. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název BEHAVIOURAL STRATEGIES IN DIFFICULT SOCIAL SITUATIONS IN THE MANAGEMENT OF SECONDARY ART SCHOOLS THROUGH THE USE OF INNOVATIVE PREDICTIVE SOFTWARE TOOLS
Název česky BEHAVIORÁLNÍ STRATEGIE V TĚŽKÝCH SOCIÁLNÍCH SITUACÍCH V ŘÍZENÍ STŘEDNÍCH UMĚLÝCH ŠKOL V RÁMCI POUŽÍVÁNÍ INOVATIVNÍCH PREDIKTIVNÍCH SOFTWAROVÝCH NÁSTROJŮ
Autoři GABRHELOVÁ, Gabriela (203 Česká republika, garant), Imrich ANDREJČÁK (703 Slovensko, domácí) a Robert ZEMAN (203 Česká republika, domácí).
Vydání Trnava, Megatrends and media: Critique in media, critique of media, od s. 100-118, 19 s. 2016.
Nakladatel Univerzita svatého Cyrila a Metoděje, Trnava, Slovensko
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00001120
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 2453-6474
Klíčová slova česky inovace; řízení; společenské vědy; středoškolské umělecké vzdělání; prediktivní
Klíčová slova anglicky innovation; management; social science; secondary art education; predictive
Štítky KEM3, RIV17, WOS
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Mikšíková, učo 22534. Změněno: 13. 11. 2017 08:21.
Anotace
This article focuses on the thematic area of program development perspectives within secondary art education with regards to new approaches to how schools operate in the context of education and culture in the world and in Europe. The aims of our article are as follows to analyze as well as to identify behavioral strategies of male and female managers in difficult social situations within the management of the Secondary School of Art. The aims of article are as follows using a standardized questionnaire SVF78 to find out how male and female managers of the Secondary School of Art cope with stressful situations, which strategies they prefer to use and consequently to compare the results with standard results provided in the questionnaire. The article results can be inspirational when dealing with stressful situations in the field of art education and training.
Anotace česky
Tento článek se zaměřuje na tematickou oblast vývoje programů v rámci sekundárního umění - vzdělávání s ohledem na nové přístupy k fungování škol v kontextu vzdělávání a kultury ve světě i v Evropě. Cíle našeho článku jsou následující, abychom analyzovali a identifikovali strategii chování mužských a ženských manažerů v obtížných společenských situacích v rámci managementu Střední uměleckoprůmyslové školy. Cíle článku jsou následující pomocí standardizovaného dotazníku SVF78, zjistit, jak se muži a ženy manažeři Střední umělecké školy vyrovnávají se stresujícími situacemi, které strategie preferují a následně porovnávají výsledky se standardem výsledků uvedených v dotazníku. Výsledky článku mohou být inspirativní při práci se stresujícími situacemi v oblasti výtvarné výchovy a vzdělávání.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 13:51