KOLÍNSKÝ, Jan a Ján KMEC. UŽITÍ APLIKACE EXCEL PŘI TVORBĚ PROGRAMOVÉHO MODULU PODPORUJÍCÍHO NÁVRH NALISOVANÉHO SPOJE NÁBOJE S HŘÍDELEM. In MMK 2016 MEZINÁRODNÍ MASARYKOVA KONFERENCE PRO DOKTORANDY A MLADÉ V􀄋DECKÉ PRACOVNÍKY. Hradec Králové: MAGNANIMITAS. s. 1785-1789. ISBN 978-80-87952-17-7. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název UŽITÍ APLIKACE EXCEL PŘI TVORBĚ PROGRAMOVÉHO MODULU PODPORUJÍCÍHO NÁVRH NALISOVANÉHO SPOJE NÁBOJE S HŘÍDELEM
Název anglicky EXCEL PROGRAMME USED AS SUPPORT OF DESIGN OF HUB AND SHAFT CONNECTION WITH OVERLAP
Autoři KOLÍNSKÝ, Jan a Ján KMEC.
Vydání Hradec Králové, MMK 2016 MEZINÁRODNÍ MASARYKOVA KONFERENCE PRO DOKTORANDY A MLADÉ V􀄋DECKÉ PRACOVNÍKY, od s. 1785-1789, 5 s. 2016.
Nakladatel MAGNANIMITAS
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20301 Mechanical engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87952-17-7
Klíčová slova česky uložení s přesahen; návrh; výpočet; kontrola; Excel
Klíčová slova anglicky connection with overlap; design; calculation; checkup; Excel
Štítky KSTR4
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 30. 6. 2017 08:38.
Anotace
Tento příspěvek popisuje programovou podporu konstrukčního návrhu lisovaného spoje náboje a hřídele s přesahem. Je zde popsán základní princip práce se vstupními daty, rozlišení vstupů materiálových, konstrukčně návrhových, normativních a konstitutivních fyzikálních vztahů. Příspěvek popisuje algoritmizaci návrhu spojení a s tím kladené požadavky na uživatele, jedná se jednak o zadání konkrétních požadovaných rozměrů, ale také o volby určitých možností přístupu k návrhu a kontrole spojení. Úkolem skriptu v programu Excel je pak těmto volbám vyhovět a provést patřičné výpočty tak, aby uživatel v každém kroku viděl, všechny v daný okamžik relevantní hodnoty pro návrh.
Anotace anglicky
This paper describes the program that supports design of connection of hub and shaft with overlap. Basic operations of the input data are described as well as operations with material characteristics and normative and constitutive physical relations. The paper describes the design of algorithmic links and was repeated demands to the user first, to enter specific desired dimensions, but also the choice of certain options of approach to design and check of the connection. The task of the script in Excel is to meet these conditions and make the necessary calculations so that the user can see all the relevant values for design at each step immediately.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 10:56