KMEC, Ján, Jakub GAUSE, Marcel GAUSE a Ondřej PODZIMEK. PROGRAMOVÝ MODUL PRO VÝPOČET UTAHOVACÍHO MOMENTU ŠROUBU. In MMK 2016 MEZINÁRODNÍ MASARYKOVA KONFERENCE PRO DOKTORANDY A MLADÉ V􀄋DECKÉ PRACOVNÍKY. Hradec Králové: MAGNANIMITAS. s. 1747-1756, 11 s. ISBN 978-80-87952-17-7. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název PROGRAMOVÝ MODUL PRO VÝPOČET UTAHOVACÍHO MOMENTU ŠROUBU
Název anglicky PROGRAM MODUL FOR CALCULATING TIGHTENING TORQUE OF BOLT
Autoři KMEC, Ján, Jakub GAUSE, Marcel GAUSE a Ondřej PODZIMEK.
Vydání Hradec Králové, MMK 2016 MEZINÁRODNÍ MASARYKOVA KONFERENCE PRO DOKTORANDY A MLADÉ V􀄋DECKÉ PRACOVNÍKY, od s. 1747-1756, 11 s. 2016.
Nakladatel MAGNANIMITAS
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20301 Mechanical engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87952-17-7
Klíčová slova česky spojení; šroub; moment; utahovací; síla; provozní; napětí; redukované; program; Matlab
Klíčová slova anglicky connection; bolt; torque; tightening force; tension; operating; program; Matlab
Štítky KSTR4
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 30. 6. 2017 08:38.
Anotace
V příspěvku je popsána problematika tvorby a odladění programového modulu pro návrh a kontrolu šroubového spojení. Úloha je součástí Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA TA04010579 Technologické agentury České republiky. V rámci zmíněného úkolu je vytvářen modulární interaktivní výpočtový systém umožňující konstruktérovi řešit izolovaně problematiku jednotlivých typů inženýrských výpočtů zubového čerpadla, a to jak ve fázi návrhových výpočtů, tak ve fázích kontroly zajištění funkce a pevnostní kontroly. V prvním kroku byl vytvořen programový modul pro výpočet utahovacího momentu. Pro dané provozní parametry byl navržen a vytvořen testovací příklad programu, který sloužil k odladění zpracovávaného programového modulu. Bylo vytvořeno uživatelské rozhraní za pomoci jazyka pro technické výpočty Matlab.
Anotace anglicky
In this document is described a process of creating programming module for design and check of a screw connection. It is a part of bigger program for support applied research and experimental development called ALFA TA04010579 of Technology agency of the Czech Republic. This part of program is used for creation interactive calculating system which can be used for solutions of calculations during designing and checking of gear pump. First step is calculation of torque. Program include an example for testing with the operating parameters which is used for debugging of the module. User interface is created with programming language which is called Matlab.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 23:37