VOCHOZKA, Marek. Decomposition of a main objective of an international company set with the help of artificial neural networks into daily plans. In prof. Ing. Tomas Kliestik, Ph.D. Globalization and its Socio-economic Consequences. 1. vyd. Zilina: University of Zilina. s. 2383-2390. ISBN 978-80-8154-191-9. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Decomposition of a main objective of an international company set with the help of artificial neural networks into daily plans
Název česky Rozklad hlavních cílů souboru mezinárodních společností pomocí umělých neuronových sítí do denních plánů
Autoři VOCHOZKA, Marek (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Zilina, Globalization and its Socio-economic Consequences, od s. 2383-2390, 8 s. 2016.
Nakladatel University of Zilina
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000993
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-8154-191-9
Klíčová slova česky cíle; neuronové sítě; predikce; bankrot; mezinárodní společnost
Klíčová slova anglicky objectives; neural networks; prediction; bankruptcy; international company
Štítky IF, KEM6, RIV16
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 20. 3. 2017 11:18.
Anotace
The main objectives of an international company are set according to their position in the lifecycle. At the very beginning of their existence it is surviving. How to measure surviving of the company? The best way how to do it is setting a bankruptcy model and implement it into daily plans in the form of different indicators or limits. The model was set on the basis of a sample of construction companies located in south Bohemia. Multi-layer perceptron neural networks were used for its creation. It was determined that the company is able to survive potential financial crisis or not. The got model can be used worldwide for any kind of company.
Anotace česky
Hlavní cíle mezinárodních společností jsou nastaveny v závislosti na jejich pozici v životním cyklu. Na samém počátku jejich existence je přežití. Jak ale měřit přežití společnosti? Nejlepším způsobem, jak to udělat, je nastavit bankrotní model a implementovat jej do denních plánů ve formě různých indikátorů nebo jiných omezení. Tento model byl sestaven na základě vzorku stavebních společností se sídlem v jižních Čechách. Pro jeho vytvoření byly použity vícevrstvé perceptronové neuronové sítě. Bylo určeno, zda je podnik schopný přežít potenciální finanční krizi či nikoliv. Získaný model může být použit na celém světě pro jakýkoliv druh společnosti.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 18:06