C 2016

Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie

ŠVEC, Roman a Petra SOLAROVÁ

Základní údaje

Originální název

Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie

Název anglicky

Regional food as one of the elements of modern gastronomy

Autoři

ŠVEC, Roman (203 Česká republika, domácí) a Petra SOLAROVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

1. vydání. Praha, Jihočeský kraj v globální ekonomice, od s. 93-101, 9 s. 2016

Nakladatel

SETOUTBOOKS.CZ

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50200 5.2 Economics and Business

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/75081431:_____/16:00000674

Organizační jednotka

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

ISBN

978-80-86277-82-0

Klíčová slova česky

regionální potraviny; moderní gastronomie; stravovací služby; stravovací zařízení; Jihočeský kraj

Klíčová slova anglicky

regional food; modern gastronomy; catering services; catering facilities; South Bohemian Region

Štítky

KCRM5, RIV16
Změněno: 21. 7. 2016 11:12, Věra Kostková

Anotace

ORIG EN

V originále

Kapitola „Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie“ hodnotí možnosti uplatnění regionálních potravin v moderní gastronomie ve zkoumané oblasti. Nejprve je představeno základní vymezení problematiky prostřednictvím pohledů předních světových i tuzemských autorů. Sběrem a následnou analýzou dat jsou zjištěny preference jednotlivých stakeholderů zkoumaného trhu. Výzkum identifikuje problémy, které v souvislosti s lokální produkcí vnímají zákazníci stravovacích zařízení. Jedním z důvodů pro vytvoření této kapitoly byl fakt, že zatímco v oblasti obchodní bylo provedeno mnoho výzkumů, dále zde existují předpisy ohledně značení původu potravin a mnoho produktů je označeno regionální značkou, v oblasti stravovacích zařízení na regionální potraviny a lokální produkci není brán až zas takový zřetel, jako právě v případě prodeje potravin. Přitom regionální gastronomie díky mnohým známým lokálním specialitám může být jeden ze zajímavých prvků možného rozvoje zkoumaného regionu.
Zobrazeno: 18. 10. 2024 14:19