ZEMAN, Robert, Marek VOCHOZKA, Evgenia ZAMBRZHITSKIA, Natalia IVANOVA, Romana PÍCHOVÁ, Markéta POPÍLKOVÁ a Kristina KABOURKOVÁ. Upravlenčenskij učet. 1. vyd. Magnitogorsk: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Nosov Magnitogorsk state technical university. 223 s. ISBN 978-5-9967-0634-1. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Upravlenčenskij učet
Název česky Manažerské účetnictví
Název anglicky Managerial accounting
Autoři ZEMAN, Robert, Marek VOCHOZKA, Evgenia ZAMBRZHITSKIA, Natalia IVANOVA, Romana PÍCHOVÁ, Markéta POPÍLKOVÁ a Kristina KABOURKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Magnitogorsk, 223 s. 2015.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Nosov Magnitogorsk state technical university
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Rusko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-5-9967-0634-1
Klíčová slova česky manažerské účetnictví; náklady; rozpočty; bod zvratu
Klíčová slova anglicky managerial accounting; costs; budgets; break even point
Štítky KEM3, KEM6
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 10. 6. 2015 11:58.
Anotace
Učebnik dlja vyzov češskich i rossijskich avtorov posvjaščon osnovam upravlenčeskogo učota i jego funkcijam. Daleje v učebnike udeljaetsja vnimanije teme raschodov i ich klassifikacii, vključaja podrobnyje schemy i tablicy, a takže obščim principam rasčota raschodov na proizvodstvo. V Glave 4 razbirajetsja sostavlenije bjudžetov v sisteme upravlenčeskogo učota, opredeljajutsja ponjatije «bjudžeta», celi i fazy ego sostavlenija, opisyvaetsja kontrol’ za vypolnenijem bjudžeta, izobražajitsja podchody pri sostavlenii bjudžetov na proizvodstvennom predprijatii, vključaja primery. V Glave 5, napisannoj rossijskoj kollegoj, analizirujetsja točka bezubytočnosti.
Anotace česky
Vysokoškolská učebnice českých a ruských autorů pojednává o základech manažerského účetnictví a o jeho funkcích. V učebnici jsou dále rozvedeny náklady a jejich klasifikace včetně podrobných schémat a tabulek a obecné principy výpočtů nákladů na výrobu. Kapitola 4 pojednává o rozpočetnictví v systému manažerského účetnictví, definuje rozpočet a cíle rozpočtování , fáze rozpočtu a kontrolu plnění rozpočtu, zobrazuje postupy sestavování rozpočtů ve výrobním podniku včetně příkladů. Kapitola 5 psaná ruskou kolegyní pojednává o analýze bodu zvratu.
Anotace anglicky
The college textbook written by Czech and Russian authors covers the basics of managerial accounting and its functions. The textbook further elaborates on costs and their classification, including detailed charts and tables and general principles of the calculation of production costs. Chapter 4 deals with budgeting in the system of managerial accounting, it defines budget and the goals of budgeting, budget phases and the control of budget implementation, and it shows the procedures for drawing up a budget in a manufacturing enterprise,
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 13:41