RUSNÁKOVÁ, Soňa, Daniel KUČERKA, Roman HRMO, Štefan HUSÁR a Monika KUČERKOVÁ. Techniczny eksperyment w tutorialu - dydaktyczne narzedzie rozwijania umiejetności technicznych. In WYBRANE ZAGADNIENIA JAKOŚCI KSZTAŁCENIA I DOKSZTAŁCANIA. 1. vyd. Dabrowa Gornicza: WYŻSZA SZKOŁA BIZNESU W DĄBROWIE GÓRNICZEJ, 2014, s. 163-168. ISBN 978-83-62897-99-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Techniczny eksperyment w tutorialu - dydaktyczne narzedzie rozwijania umiejetności technicznych
Název česky Technický experiment v tutoriálu - výuka nástrojů rozvíjet technické dovednosti
Autoři RUSNÁKOVÁ, Soňa, Daniel KUČERKA, Roman HRMO, Štefan HUSÁR a Monika KUČERKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Dabrowa Gornicza, WYBRANE ZAGADNIENIA JAKOŚCI KSZTAŁCENIA I DOKSZTAŁCANIA, od s. 163-168, 6 s. 2014.
Nakladatel WYŻSZA SZKOŁA BIZNESU W DĄBROWIE GÓRNICZEJ
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20301 Mechanical engineering
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-83-62897-99-5
Klíčová slova česky technický experiment; vzdělávání; didaktická pomůcka; struktura technického experimentu
Klíčová slova anglicky technical experiment; education; didactic tool; structure of technical experiment
Štítky KSTR1
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 3. 6. 2015 11:13.
Anotace
Jednym z wyzwań nauczania przedmiotów technicznych na świecie jest umozliwienie studentom zapoznania sie z podstawowymi procedurami i metodami technologii, które mozemy przenieść tutaj, i eksperymentowanie w nauczaniu studenttów. Eksperyment mozna określić jako proces, który jest wykorzystywany do uzyskania lub sprawdzenia informacji i hipotez. Techniczny eksperyment jest wazna cześcia procesu poznawczego i umozliwia dokladne nabywanie wiedzy. Techniczny eksperyment rozwija umiejetność  samodzielnej pracy i logicznego myślenia, umiejetności werbalne uczniów, pozytywny stosunek do technologii, wzorców wykrywania, wiedzy. W doświadczeniu wystarczy wiedza, ale musimy wykorzystać doświadczeniepraktyczne. Uczeń musi: analizować zadanie, wybrać cześci i komponenty, projektować schemat instalacji, tworzyć dokumentacje techniczna, przeprowadzać testy funkcjonalne, w celu uzyskania realistycznego elementu, itp.
Anotace česky
Jednou z výzev výuku technických předmětů na světě, je umožnit studentům, aby se seznámili se základními postupy a metodami technologií, které můžeme přejít od tady, a experimentování ve výuce studenttów. Experiment může být popsán jako proces, který se používá k získání nebo ověření informací a hypotézy. Technický experiment je důležitou součástí poznávacího procesu a umožňuje přesné získávání vědomostí. Technický experiment rozvíjí schopnost pracovat samostatně a logické myšlení, vyjadřovací schopnosti studentů pozitivní postoj k technologii, detekce vzorů a znalostí. V experimentu jen znalosti, ale musíme použít doświadczeniepraktyczne.Student musí: analyzovat úlohu, vyberte součásti a komponenty, konstrukční schéma instalace, vytvářet technickou dokumentaci, provádět funkční zkoušky za účelem získání realistický prvek, atd.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 15:26