PODAŘIL, Martin a Soňa RUSNÁKOVÁ. Trends and development in logistics. Logi. Pardubice: Univerzita Pardubice, roč. 5, č. 2, s. 50-55. ISSN 1804-3216. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Trends and development in logistics
Název česky Trendy a vývoj v logistice
Autoři PODAŘIL, Martin a Soňa RUSNÁKOVÁ.
Vydání Logi, Pardubice, Univerzita Pardubice, 2014, 1804-3216.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20104 Transport engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky logistika; změny v logistice; trendy v logistice
Klíčová slova anglicky logistics; logistics changes; logistics trends
Štítky KSTR1
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 24. 3. 2015 11:58.
Anotace
The present is characterized by the turbulence, uncertainty and political and economic instability. The world economy begins to accept this uncertainty and risk faktors as a constant factors that are present in company management. Logistics represents a mean of reducing turbulence and uncertainty in business, while its primary role is the systemic solution, coordination and synchronization of material chains and information flow within the company and with the environment. In recent years, in addition to the conventional roles of logistics, there are new opportunities and requirements on logistics regarding the process management, e-logistics and supply chain management and exactly on these changes and new trends in logistics is addressed this article.
Anotace česky
Současná doba se vyznačuje turbulencí, nejistotou a politickou a ekonomickou nestabilitou. Světová ekonomika proto začíná přijímat nejistotu a riziko jako stálé činitele při řízení podniku. Logistika představuje prostředek snižování turbulence a nejistoty v podnikání, přičemž její úlohou je systémové řešení, koordinace a synchronizace řetězců materiálových a informačních toků uvnitř podniku a v jeho okolí. V posledních rocích se současně s konvenčními úlohami logistiky objevují nové možnosti a požadavky na logistiku v souvislosti s procesním řízením, e-logistikou a SCM (Supply Chain Management) a právě na tyto změny a trendy v oblasti logistiky je zaměřen tento příspěvek.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 05:57