J
2014
New concept of urban green management
MAROUŠEK, Josef, Robert ZEMAN, Radka VANÍČKOVÁ a Simona HAŠKOVÁ
Základní údaje
Originální název
New concept of urban green management
Název česky
Nový koncept managementu veřejné zeleně
Autoři
MAROUŠEK, Josef (203 Česká republika, garant, domácí), Robert ZEMAN (203 Česká republika, domácí), Radka VANÍČKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a
Simona HAŠKOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Clean Technologies and Environmental Policy, New York, Springer, 2014, 1618-954X
Další údaje
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/75081431:_____/14:00000406
Organizační jednotka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky
Management; tráva; pirolíza; biouhel
Klíčová slova anglicky
Charcoal; Grass; Management; Pyrolysis
V originále
Many cities face a long-term surplus of grass cuttings. Its management is usually financially demanding once many of the up to date technologies require high acquisition as well as variable costs. It was verified in a commercial scale if the newly proposed concept of anaerobic fermentation followed by continuous pyrolysis is technically and economically feasible to manage macerated cutting of urban green in a commercial scale. Design of the concept is thoroughly described, documented in figures, and biochemically analyzed in detail. Assessment of the concept shows that subsequent pyrolysis of the anaerobically fermented residue allows among biogas to produce also high-quality charcoal. It was proved that the proposed solution improves the overall economy. In addition, it may be assumed that this applied research is consistent with previous theoretical assumptions stating that any kind of aerobic or anaerobic fermentation increases the heating value of the charcoal obtained.
Česky
Mnoho měst čelí dlouhodobému nadbytku odpadů ze správy veřejné zeleně. Nakládání s tímto odpadem je finančně náročné a je spojeno s velkými pořizovacími i variabilními náklady. Bylo ověřeno v komerčních rozměrech, že nově navržený koncept anaerobní fermentace následovaný kontninuální pirolízou je technicky a ekonomicky proveditelný. Posouzení konceptu ukazuje, že následný fermentačních residuí umožňuje kromě bioplynu produkovat též vysoce kvalitní biouhel. K tomu byla vytvořena hypotéza, že předchozí fermentační proces zvýšil mikroporozitu získaného produktu.
Zobrazeno: 18. 11. 2024 17:30