VÁCHAL, Jan, Marek VOCHOZKA, Jiří HLADÍK, Radka VÁCHALOVÁ, Ladislav KOLÁŘ, Pavel ONDR a Miroslav DUMBROVSKÝ. Přenosné zařízení pro měření půdního odporu. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Přenosné zařízení pro měření půdního odporu
Název anglicky Portable device for measuring of soil resistence
Autoři VÁCHAL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Marek VOCHOZKA (203 Česká republika, domácí), Jiří HLADÍK (203 Česká republika), Radka VÁCHALOVÁ (203 Česká republika), Ladislav KOLÁŘ (203 Česká republika), Pavel ONDR (203 Česká republika) a Miroslav DUMBROVSKÝ (203 Česká republika).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výsledky s právní ochranou
Obor 40104 Soil science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/13:00000377
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky půda; tyč; čidlo; zařízení; měření
Klíčová slova anglicky soil; rod; sensor; device; measurement
Štítky KEM1, riv13
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Mikšíková, učo 22534. Změněno: 12. 12. 2017 10:31.
Anotace
Podstatou je vytvoření přenosného zařízení pro měření půdních odporů, které se používá v zemědělství nebo ve stavebnictví. Toto zařízení je vybaveno pláštěm, ve kterém se nachází pohybový člen spojený se sondovací tyčí s hrotem. Sondovací tyč je umístěna na pohyblivé matici, což umožňuje přesně měření a jednoduché ovládání. Důležitou součástí zařízení je čidlo pro snímání aktuální hodnoty půdního odporu a čidlo hloubky, které sleduje hloubku půdy, do níž hrot sondovací tyče proniká. Užitný vzor vznikl v rámci projektu "Technologická platforma silniční doprava", číslo projektu 5.1 SPTP02.040.
Anotace anglicky
The essence is creation of a portable device for measuring of soil resistence which is used in agriculture or civil engineering. This device is equipped with a casing in which is located a motion part joined with the probe rod with a spike. The probe rod is placed on the moving nut which allows exact measuring and simple manipulation. An important part of the device is a sensor for scanning the current value of soil resistence and a depth sensor that monitors soil depth to which the spike of the probe penetrates. Utility model was created within the project "Technological platform road transport", project No. 5.1 SPTP02.040.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 01:26