KOTOVA, Larissa, Maxim PONOMAREV a Věra MULAČOVÁ. Features of the Labour Market in Russia. Littera Scripta. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, roč. 6, č. 2, s. 69-76. ISSN 1805-9112. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Features of the Labour Market in Russia
Autoři KOTOVA, Larissa (643 Rusko, garant), Maxim PONOMAREV (643 Rusko) a Věra MULAČOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Littera Scripta, České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2013, 1805-9112.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/13:00000363
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky trh práce, průměrná mzda, nezaměstnanost
Klíčová slova anglicky labour market; average salary; unemployment
Štítky KEM2, riv13
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 27. 3. 2014 13:12.
Anotace
The paper deals with the features of the labour market in Russia. The Russian labour market is neither quantitatively nor qualitatively balanced, there are signi_cant disparities in pay for various categories of employee and regional labour markets differs significantly from each other. The labour market is developing in the context of the general crisis,marked by recession, structural deformities, a gap of commercial and technological linkages, over employment, illegal migration, depopulation, poor infrastructure of the labour market and a large share of the shadow economy. All these features are discussed in detail.
Anotace česky
Příspěvek se zaměřuje na charakteristiku hlavních rysů trhu práce v Rusku. Ruský trh práce není kvantitativně an kvalitativně v rovnováze, existují signifikantní disparity v odměňování různých kategorií zaměstnanců a trhy práce v jednotlivých regionech se od sebe výrazně liší. Tento trh práce se rozvíjí v kontextu celosvětové krize provázené recesí, strukturálními deformacemi, nedostatečnou provázaností ekonomických a technologických faktorů, nezaměstnaností i přezaměstnaností, ilegální migrací, snižováním počtu obyvatel, špatnou infrastrukturou trhu práce a vysokým podílem stínové ekonomiky. Tyto faktory jsou v článku podrobněji diskutovány.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 19:00