PODAŘIL, Martin, Milan ŠTÚR, Daniel KUČERKA a Štefan HUSÁR. Trendy a vývoj v logistike. In Logi 2013 : sborník příspěvků. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 348-353. ISBN 978-80-7468-059-5. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Trendy a vývoj v logistike
Název česky Trendy a vývoj v logistice
Název anglicky Trends and development in logistic
Autoři PODAŘIL, Martin, Milan ŠTÚR, Daniel KUČERKA a Štefan HUSÁR.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Logi 2013 : sborník příspěvků, od s. 348-353, 6 s. 2013.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-059-5
Klíčová slova česky logistika; změny v logistice; trendy v logistice
Klíčová slova anglicky logistics; logistics changes; logistics trends
Štítky KSTR1, LOS
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 13. 12. 2013 10:48.
Anotace
Súčasná doba sa vyznačuje turbulenciou, neistotou a politickou a ekonomickou nestabilitou. Svetová ekonomika začína preto prijímať neistotu a riziko ako stále činitele pri riadení podniku. Logistika predstavuje prostriedok znižovania turbulencie a neistoty v podnikaní, pričom jej úlohou je systémové riešenie, koordinácia a synchronizácia reťazcov materiálových a informačných tokov vo vnútri podniku a v jeho okolí. V posledných rokoch popri konvenčných úlohách logistiky sa objavujú nové možnosti a požiadavky na logistiku v súvislosti s procesným manažmentom, e-logistikou a SCM (Supply Chain Management) a práve na tieto zmeny a trendy v oblasti logistiky je zameraný tento príspevok.
Anotace česky
Současná doba se vyznačuje turbulencí, nejistotou a politickou a ekonomickou nestabilitou. Světová ekonomika proto začíná přijímat nejistotu a riziko jako stálé činitele při řízení podniku. Logistika představuje prostředek snižování turbulence a nejistoty v podnikání, přičemž její úlohou je systémové řešení, koordinace a synchronizace řetězců materiálových a informačních toků uvnitř podniku a v jeho okolí. V posledních rocích se současně s konvenčními úlohami logistiky objevují nové možnosti a požadavky na logistiku v souvislosti s procesním řízením, e-logistikou a SCM (Supply Chain Management) a právě na tyto změny a trendy v oblasti logistiky je zaměřen tento příspěvek.
Anotace anglicky
The present is characterized by the turbulence, uncertainty and political and economic instability. The world economy begins to accept this uncertainty and risk faktors as a constant factors that are present in company management. Logistics represents a mean of reducing turbulence and uncertainty in business, while its primary role is the systemic solution, coordination and synchronization of material chains and information flow within the company and with the environment. In recent years, in addition to the conventional roles of logistics, there are new opportunities and requirements on logistics regarding the process management, e-logistics and supply chain management and exactly on these changes and new trends in logistics is addressed this article.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 01:38