HITKA, Miloš, Milota VETRÁKOVÁ, Vladimiras GRAŽULIS, Rudolf KAMPF a Alexandra HAJDUKOVÁ. Zvyšovanie pracovného výkonu zamestnancov. Zvolen: Technická univerzita vo Zvolene. 177 s. ISBN 978-80-228-2566-5. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zvyšovanie pracovného výkonu zamestnancov
Název česky Zvyšování pracovního výkonu zaměstnanců
Název anglicky Improving employee performance
Autoři HITKA, Miloš (703 Slovensko, garant), Milota VETRÁKOVÁ (703 Slovensko), Vladimiras GRAŽULIS (440 Litva), Rudolf KAMPF (203 Česká republika, domácí) a Alexandra HAJDUKOVÁ (703 Slovensko).
Vydání Zvolen, 177 s. 2013.
Nakladatel Technická univerzita vo Zvolene
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/13:00000355
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-228-2566-5
Klíčová slova česky lidské zdroje; pracovní výkon; zaměstnanec
Klíčová slova anglicky human resources; job performance; employee
Štítky EDP, KDL6, riv13
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 8. 4. 2014 15:45.
Anotace
Cieľom monografie je uviesť faktory ovplyvňujúce výkon zamestnanca a vo forme prípadových štúdií priblížiť ich prínos pre zamestnancov a celý podnik. Podstatné časti monografie sa zaoberajú všeobecnými oblasťami zlepšenia výkonnosti z pohľadu organizácie, riadením ľudských zdrojov, zameraným na 360-stupňovú odozvu a socializáciou zamestnancov. Ostatné časti monografie riešia dopad logistiky a ergonomiky na výkon zamestnanca a celkovú výkonnosť podniku. Ekonomický prínos navrhovaných opatrení je demonštrovaný prostredníctvom praktických prípadových štúdií.
Anotace česky
Cílem monografie je definovat faktory ovlivňující výkon zaměstnance a ve formě případových studií přiblížit jejich přínos pro zaměstnance a celý podnik. Podstatné části monografie se věnují všeobecným oblastem zlepšení výkonnosti z hlediska organizace, řízení lidských zdrojů, zaměřených na 360-stupňovou odezvu a socializaci zaměstnanců. Další části monografie řeší dopad logistiky a ergonomie na výkon zaměstnance a celkovou výkonnost podniku. Ekonomický přínos navrhovaných opatření je demonstrovaný prostřednictvím praktických případových studií.
Anotace anglicky
The aim of the monograph is to mention factors affecting the employee performance and in the form of case studies to define their contribution to employees and to the enterprise as well. The essential parts deal with the general areas of performance improvement in terms of organisation, human resource management focused on 360-degree feedback and empployee socialisation. In other parts the impact of logistics and ergonomics on the employee performance an overall performance of the enterprise is determined. Economic contribution of proposed measures is demonstrated through practical case studies.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 01:49