D 2012

Implementacija metoda Kajzen na predprijatii RM Gastro s.r.o. - Češskaja respublika

VÁCHAL, Jan, Jarmila STRAKOVÁ a Jakub HOŘICKÝ

Základní údaje

Originální název

Implementacija metoda Kajzen na predprijatii RM Gastro s.r.o. - Češskaja respublika

Název česky

Implementace metody Kaizen v podniku RM Gastro s.r.o. – ČR

Název anglicky

Implementation of Kaizen method in company RM Gastro Ltd. - Czech Republic

Vydání

České Budějovice, Katedrový sborník 1/2012 – Odborný seminář katedry ekonomiky a managementu, od s. 60-68, 9 s. 2012

Nakladatel

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Další údaje

Jazyk

ruština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50600 5.6 Political science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)

Organizační jednotka

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

ISBN

978-80-7468-049-6

Klíčová slova česky

metoda Kaizen; metoda 5 S; TQM; Kanban

Klíčová slova anglicky

Kaizen method, 5 S method, TQM, Kanban

Štítky

Změněno: 17. 1. 2013 10:24, Věra Kostková

Anotace

V originále

V dannoj stat’je rassmatrivajetsja metod Kajdzen - odin iz sovremennych, effektivnych i vysoko progressivnych metod rešenija innovacionnych zadač v sfere proizvodstvennych processov i technologij, osobenno na promyšlennych predprijatijach. Suščnost’ju dannogo metoda javljajetsja postojannoje, nepreryvnoje ulučšenije kačestva technologičeskich processov s odnovremennym povyšenijem effektivnosti proizvodstva i proizvoditel’nosti truda. Filosofija dannogo metoda predstavlena na primere proizvodstvennoj kompanii RM Gastro s.r.o., a takže na primere vyšeukazannogo predprijatija, ukazany osnovnyje principy i predpoloženija jeje implementacii v proizvodstvennoj sfere i ožidajemyje rezultaty.

Česky

Představena je jedna z moderních, efektivních a vysoce progresivních metod při řešení inovace výrobních postupů a technologií zejména v průmyslových podnicích, metoda Kaizen. Podstatou této metody je permanentní, kontinuální zkvalitňování technologických výrobních procesů za současného navýšení efektivnosti výroby a produktivity práce. Je představena filosofie této metody a uvedeny zásady a předpoklady její implementace ve výrobní sféře i očekávané výstupy na příkladu výrobního podniku RM GASTRO s.r.o.