VOCHOZKA, Marek a Hana EZROVÁ. Vybrané bankrotní modely v aplikaci na podnik nacházející se v insolvenčním řízení. In Odborný seminář katedry ekonomiky a managementu : sborník příspěvků. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. 11 s. ISBN 978-80-87278-48-2. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vybrané bankrotní modely v aplikaci na podnik nacházející se v insolvenčním řízení
Název anglicky Selected models in the bankruptcy application to a company in insolvency proceedings
Autoři VOCHOZKA, Marek a Hana EZROVÁ.
Vydání České Budějovice, Odborný seminář katedry ekonomiky a managementu : sborník příspěvků, 11 s. 2010.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87278-48-2
Klíčová slova česky Altmanův index; Index IN; metody komplexního hodnocení podniku; insolvenční řízení; bankrot
Klíčová slova anglicky Altman index; IN; comprehensive method of evaluation of company insolvency proceedings; bankruptcy
Štítky KEM6
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 22. 3. 2012 15:36.
Anotace
Příspěvek řeší aplikaci tří nejlépe hodnocených bankrotních modelů uplatňovaných v podmínkách České republiky. První z nich, Altmanův index, vznikl v druhé polovině 60.let na základě statistického zkoumání jednotlivých veličin poměrové finanční analýzy a jejich vztahu k možnosti bankrotu společnosti v 25 zemích světa. Druhý vznikal ve svých modifikacích již od devadesátých let dvacátého století v podmínkách České republiky. Způsob vzniku obou ukazatelů je obdobný. V mnoha analýzách se používají vedle sebe a někdy nabízejí i zcela odlišný výsledek. Třetí pouze doplňuje dva předchozí. Příspěvek se věnuje aplikaci obou sad metod na konkrétním případu z praxe. Hodnotu výsledku umocňuje fakt, že se konkrétní podnik nachází v insolvenčním řízení. Lze tedy výsledky zpětně vyhodnotit jako relevantní nebo naopak nerelevantní.
Anotace anglicky
Paper addresses the application of the three best-rated bankruptcy models applied in the Czech Republic. The first, Altman index was constructed in the mid 60's based on a statistical analysis of individual values of financial ratio analysis and their relation to the possibility of bankruptcy in 25 countries. The second originated in their modifications since the nineties of the twentieth century in the Czech Republic. The method of the two indicators is similar. In many analysis are used side by side and sometimes offer a completely different outcome. Third only complements the other two. The paper examines the application of both sets of methods on the case in practice. Value results amplified by the fact, Z is a specific company in insolvency proceedings. Thus the results can be re-evaluated as relevant or irrelevant to the contrary.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 13:48