BEDNÁŘOVÁ, Petra. Použitie parozábran v šikmých strechách. Stavebné materiály. V, 1-2, s. 40-41. ISSN 1336-7617. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Použitie parozábran v šikmých strechách
Název česky Použití parozábran v šikmých střechách
Název anglicky The use of vapour barriers in sloping roofs
Autoři BEDNÁŘOVÁ, Petra (203 Česká republika, garant).
Vydání Stavebné materiály, 2009, 1336-7617.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/09:00000113
Klíčová slova anglicky vaapour barrier; sloping roof
Štítky RIV10MSM
Změnil Změnila: Ing. Petra Bednářová, Ph.D., učo 4089. Změněno: 26. 8. 2010 09:08.
Anotace
Otázka použitia parozábran v šikmých strechách je dnes veľmi diskutovaná. Mnohí odborníci sa zamerali na problém, ako dosiahnuť bezporuchovost parozábrany, a to tak pri realizácii, ako aj pri užívaní objektu. Poruchy zavinené nefunkčnou parozábranou patria medzi najpočetnějšie. V tejto chvíli sa však treba pozrieť na problematiku parozábran pri šikmých strechách z iného uhla-kedy je v skladbe strešného plášťa parozábrana prínosom a neide skôr o rizikový či nadštandardný prvok?
Anotace česky
Otázka použití parozábran v šikmých střechách je dnes velmi diskutovaná. Mnozí odborníci se zaměřili na problém, jak dosáhnout bezporuchovosti parozábrany, a to jak při realizaci, tak i při užívání objektu. Poruchy zaviněné nefunkční parozábranou patří mezi nejpočetnější. V této chvíli je však třeba se podívat na problematiku parozábran u šikmých střech z jiného úhlu-kdy je ve skladbě střešního pláště parozábrana přínosem a nejde spíš o rizikový či nadstandardní prvek?
Anotace anglicky
Nowadays the matter of the vapour barriers usage in the sloping roofs is discussed very much. Many specialists have focused on an issue how to reach a trouble-free operation of a vapour check either in a building construction or in its use. The most frequent failures are caused by the vapour barrier malfunction. If this is the case, it is necessary to consult with the sloping roofs problems from a different angle, i.e. when a vapour barrier benefits in a roof coat structure and when this barrier represents a risky and above standard element?
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 23:45