Systém HACCP ve společnosti Pekařství Cais Diplomová práce Vypracovala: Bc. Michaela Podlešáková Vedoucí práce: Ing. Monika Karková, PhD. 2020 Cíl práce •Cílem diplomové práce je analýza systému HACCP ve společnosti "Pekařství Cais" a návrh optimálních opatření a eliminovat nalezené nedostatky. Metodika práce 1.Vypracování teoretické části na základě studia odborné literatury 2. 2.Vypracování praktické části •Rozhovor s technologem společnosti •Konzultace s pracovníky výroby •Pozorování technologických postupů • 3.Analýza systému HACCP •Analýza současného stavu •Pozorování a popis technologických postupů •Analýza kritických a kontrolních bodů •Dotazník • Teoretická část •Vypracování na základě odborné literatury •Informace z dokumentů systému HACCP •Informace z podnikové evidence • ØSystém HACCP ØPekařství Ø Aplikační část •Analýza současného stavu společnosti Ø1993, Vlachovo Březí Ø100 zaměstnanců ØPrůměrná denní výroba je 10000 ks Ø4 hlavní kategorie chleba • •Popis technologických postupů • Aplikační část •Analýza kritických a kontrolních bodů a návrhy opatření nalezených nedostatků ØKritický bod č. 1 Pečení ØKontrolní bod č. 1 Přejímka surovin ØKontrolní bod č. 2 Skladování surovin ØKontrolní bod č. 3 příprava kvasu a kontrolní bod č. 4 kontrola kyselosti kvasu a senzorická kontrola kvasů • • Aplikační část •Dotazník Ø18 zaměstnanců Ø10 otázek • Závěr a doporučení •Je důležité si uvědomit, že při vytváření zásad systému kritických a kontrolních bodů pro pekárenskou výrobu, se tyto zásady netýkají jen samotných výrobků, ale také prostředí, ve kterém vznikají. •Rychlejší řešení menších nedostatků •Větší kontrola zaměstnanců •Častější kontrola pracovního prostředí Děkuji za pozornost • Otázky oponenta práce •Jak přijalo vedení společnosti návrhy uvedené v diplomové práci? Otázky vedoucí práce •Vedoucí práce nepoložila žádné otázky.