SPECIFIKA OCENĚNÍ ZASILATELSKÝCH PODNIKŮ NA PŘÍKLADU KONKRÉTNÍ FIRMY Obhajoba DP 1 600px-Logo_vste.jpg Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor diplomové práce: Bc. Tomáš Krulický, BBA Vedoucí diplomové práce: doc. Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D. Oponent diplomové práce: Ing. Lenka Černá, PhD. Osnova ¨ ¨Popis tématu ¨Metodika práce ¨Volba diskontní míry ¨Stanovení růstové konstanty ¨Výsledky ¨Doplňující dotazy 2 600px-Logo_vste.jpg Popis tématu ¨ ¨Téma: Specifika ocenění zasilatelských podniků na příkladu konkrétní firmy ¤Motivace a důvody k výběru tématu ¤ ¨Cíl práce: stanovení hodnoty zasilatelského podniku … ¨ ¨ ¤ 3 600px-Logo_vste.jpg bv spedice.jpg Metodika práce ¨Literární rešerše ¨ ¨Strategická a finanční analýza podniku ¨Metody komplexního hodnocení podniku ¨Výběr metody ocenění ¨Ocenění pomocí DCF equity, EVA, účetní hodnota ¨ ¨ ¨ 4 600px-Logo_vste.jpg Diskontní míra ¨ ¨Vyšší riziko – stavebnicová metoda – re ¨ ¨ ¨ ¨ ¨ ¨ ¨ ¨re = 0,53% + 2,28% + 1,78% + 0,31% + 6,05% ¨ 5 600px-Logo_vste.jpg Růstová konstanta 6 ¨Tzv. Gordonova růstová konstanta ¨Klíčových prvků ocenění ¨Stanovení kvalifikovaným odhadem 600px-Logo_vste.jpg Výsledky ¨ ¨Hodnota podniku ¤DCF equity – 55 079 600 Kč ¤EVA equity – 55 553 400 Kč ¤Účetní hodnota – 36 120 000 Kč ¤ ¨TA ČR Epsilon 7 600px-Logo_vste.jpg Doplňující dotazy 8 ¨ ¨Porovnejte Vámi navrhovaný koncept výpočtu růstové konstanty s vybraným již existujícím konceptem. ¤Fundamentální model ¤Stanovení „g“ pro jednotlivé výrobky dle ŽC ¤Růst akcií ¤Expertní odhad 600px-Logo_vste.jpg Doplňující dotazy 9 ¨ ¨ ¨Teoretický a praktický přínos práce? ¨Jaké by byli možnosti zvýšení hodnoty obchodního podílu posuzovaného podniku? ¨Jaký je hlavní účel stanovení hodnoty podniku? 600px-Logo_vste.jpg Prostor k diskuzi . . . 10 600px-Logo_vste.jpg ¨Děkuji za pozornost ¨ ¨Odborník přes zvyšování efektivity pracovních operací povídá studentům: "Techniky, které jsem vám zde nastínil, raději nezkoušejte doma." "A proč ne?" "No, víte, celé roky jsem sledoval rutinní činnosti své ženy, když připravovala snídani. Hodně se naběhala mezi lednicí, sporákem, špajskou a stolem a často při tom nesla jen jednu věc. Tak jsem jí navrhl, jak by to mohla zlepšit." "A fungovalo to?" "Mno, v podstatě vlastně ano. Předtím jí příprava snídaně zabrala dvacet pět minut. Teď to dělám za osmnáct. " ¨ Vytvořil: Bc. Tomáš Krulický, BBA, dne: 19. 6. 2017 ¨Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích 11 600px-Logo_vste.jpg