Autor bakalářské práce: Michaela Turková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Martina Hlatká Oponent bakalářské práce: Ing. Mária Chovancová Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Struktura prezentace 1.Výběr tématu a předmětu zkoumání 2.Výzkumný problém a cíl práce 3.Metodika práce 4.Dosažené výsledky 5.Závěrečné shrnutí 6.Doplňující dotazy Výběr tématu a předmětu zkoumání •Zkušenost s postupy v předmětné firmě •Dřívější kontakt s předmětnými dodavateli •Aktuálnost tématu •Osobní přístup Výzkumný problém a cíl práce •Pořizování externě vyráběného zboží vede ke zpožděním výroby a expedice •Výzkumný problém •Cíl práce •Analyzovat postup pořizování zboží •Definovat jeho slabá místa •Navrhnout opatření k optimalizaci postupu Metodika práce •Metody sběru dat •Přímé pozorování a dotazování •Analýza dokumentů •Emailové dotazování •Metody zpracování a vyhodnocení dat •Metoda systémové analýzy a syntézy •Interpretace výsledků Dosažené výsledky • Definovaná slabá místa •Komunikace a kooperace •Doprava zboží •Příjem zboží a jeho evidování do IS •Kontrola a značení zboží •Důvody vzniku těchto problémů •Rozdělení postupu mezi více pracovníků •Absence přístupu do IS Závěrečné shrnutí •Navrhované opatření ž žVytvoření nové pracovní pozice žKooperátor zboží ž •Důvody ke zvolení tohoto návrhu •Objem a rozsah činností •Přístup k informacím •Vytížení stávajících pracovníků Doplňující dotazy 1.Bude firma GASTRO Production s.r.o., přijímat nového pracovníka, dle návrhu autorky? 2. 2.Je možné ještě jiným způsobem řešit danou problematiku? 3. 3.Jaká další opatření byste navrhli pro zefektivnění pořizovací logistiky v daném podniku? 4.