Příloha č. 6 (2105/3) SM2/2017-6/2105/3 Pracovní náplň: Kuchař Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Pracoviště: Menza Jméno zaměstnance: Pracovní náplň je rozpracovaná na 100 % pracovní úvazek Obsah popisu práce I. Označení místa – funkce Menza - kuchař Počet podřízených pracovníků: 0 II. Nadřízený Nejbližším přímým nadřízeným kuchaře je vedoucí Menzy VŠTE. III. Zastupování V případě nepřítomnosti kuchaře je stanovena zastupitelnost hlavním kuchařem. IV. Úkoly a kompetence - pracovní náplň • Konzultuje s hlavním kuchařem normy pokrmů na další den. Od hlavního kuchaře poté obdrží výrobních listy sestavené na základě objednávky, dle kterých si může některé suroviny připravit, • Dle výrobních listů přebírá od hlavního kuchaře suroviny a přidělí je k jednotlivým výrobním normám. Skutečně použité množství jednotlivých surovin pečlivě zaznamenává do výrobních listů, • Suroviny ze skladů vydává jen s pověřením hlavního kuchaře s ohledem na jejich dobu použitelnosti, vždy se upřednostňují suroviny s kratší dobou použitelnosti, • Vaří, připravuje pokrmy na výdej, připravuje výdejní místo a zodpovídá za úklid použitých prostor, strojů a nástrojů, • Ručí za všechny vyráběné pokrmy, jejich kvalitu a správný odpis surovin na výrobních listech, • Vydává pokrmy v časovém intervalu stanoveném pro výdej obědů. Ručí za jejich bezvadnost a normovou (zejména váhovou) správnost, • Při příchodu surovin od dodavatele je řádně převezme dle dodacího listu. Zkontroluje, zda nejsou suroviny poškozeny a zda mají odpovídající expirační lhůtu a neprodleně je uloží na určené skladovací místo. Suroviny vždy ukládá tak, aby suroviny s kratší dobou použitelnosti byly upřednostněny ve výdeji, • Ručí za úklid pracoviště po ukončení směny, • Na pokyn vedoucího menzy provádí inventuru. Za správnost uvedených údajů se zaručí vlastnoručním podpisem soupisů skladových zásob, • Nese hmotnou odpovědnost za materiálové zásoby, Příloha č. 6 (2105/3) SM2/2017-6/2105/3 • Podílí se na pomocných pracích zajišťujících správný chod menzy. Tyto práce buď vyplývají přímo z provozních potřeb, nebo mu jsou přiděleny vedoucím menzy. Toto zahrnuje, mytí prostor, strojů, nástrojů, nádobí, příborů atp. • Vynášení odpadků, celkový úklid a údržba menzy vedoucí k jejímu dalšímu provozu, • Řídí se platnými hygienickými předpisy, jež jsou k prostudování v provozní kanceláři a jejich výňatky na jednotlivých pracovištích (režimových úsecích), • Ostatní činnosti dle pokynů přímého nadřízeného. • Reprezentuje VŠTE především dokonalou péčí o svůj zevnějšek a profesionálním plněním svých pracovních úkolů • Zodpovídá za jemu/jí/ svěřený majetek a finanční hotovosti • Dodržuje stanovený systém HACCAP • Zodpovídá za používání pouze nezávadných a bezvadných potravin • Pracovník menzy může být přeřazen v letních měsících do úseku správy majetku. V Českých Budějovicích dne ………………………………… …………..…………………………………… Jméno a funkce přímého nadřízeného Převzetí a seznámení zaměstnance s pracovní náplní dne: Podpis: …………………………….………