Příloha č. 6 (2105/2) SM2/2017-6/2105/2 Pracovní náplň: Hlavní kuchař Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Pracoviště: Menza Jméno zaměstnance: Pracovní náplň je rozpracovaná na 100% pracovní úvazek I. Označení místa – funkce Menza - hlavní kuchař Počet podřízených pracovníků: 0 II. Nadřízený Nejbližším přímým nadřízeným hlavního kuchaře je vedoucí Menzy VŠTE. III. Zastupování V případě nepřítomnosti hlavního kuchaře je stanovena zastupitelnost vedoucím Menzy VŠTE. IV. Úkoly a kompetence - pracovní náplň • Konzultuje s vedoucím menzy normy pokrmů na další den. Od vedoucího menzy po té obdrží výrobní listy sestavené na základě objednávky, kterou předběžně vypracoval a předal k vyřízení vedoucímu menzy. • V součinnosti s vedoucím menzy rozdělí práce na jednotlivých pokrmech ostatním zaměstnancům menzy • Dle výrobních listů vydá ze skladu suroviny a přidělí je k jednotlivým výrobním normám, jednotlivým zaměstnancům. Skutečně použité množství jednotlivých surovin pečlivě zaznamenává do výrobních listů • Suroviny ze skladů vydává s ohledem na jejich dobu použitelnosti, vždy se upřednostňují suroviny s kratší dobou použitelnosti • Vaří, připravuje pokrmy na výdej, připravuje výdejní místo a zodpovídá za úklid použitých prostor, strojů a nástrojů • Ručí za všechny vyráběné pokrmy, jejich kvalitu a správný odpis surovin na výrobních listech, • Vydává pokrmy v časovém intervalu stanoveném pro výdej obědů. Ručí za jejich bezvadnost a normovou (zejména váhovou) správnost • Při příchodu surovin od dodavatele je řádně převezme dle dodacího listu. Zkontroluje, zda nejsou suroviny poškozeny a zda mají odpovídající expirační lhůtu a neprodleně je uloží na určené skladovací místo. Suroviny vždy ukládá tak, aby suroviny s kratší dobou použitelnosti byly upřednostněny ve výdeji • Ručí za úklid pracoviště po ukončení směny • Na pokyn vedoucího menzy provádí inventuru. Za správnost uvedených údajů se zaručí vlastnoručním podpisem soupisů skladových zásob Příloha č. 6 (2105/2) SM2/2017-6/2105/2 • Nese hmotnou odpovědnost za materiálové zásoby • Podílí se na pomocných pracích zajišťujících správný chod menzy. Tyto práce buď vyplývají přímo z provozních potřeb, nebo mu jsou přiděleny vedoucím menzy. Toto zahrnuje, mytí prostor, strojů, nástrojů, nádobí, příborů atp. vynášení odpadků, celkový úklid a údržba menzy vedoucí k jejímu dalšímu provozu, • Řídí se platnými hygienickými předpisy, jež jsou k prostudování v provozní kanceláři a jejich výňatky na jednotlivých pracovištích (režimových úsecích) • Ostatní činnosti dle pokynů přímého nadřízeného • Pracovník menzy může být přeřazen v letních měsících do úseku správy majetku. V Českých Budějovicích dne ………………………………… …………..…………………………………… Jméno a funkce přímého nadřízeného Převzetí a seznámení zaměstnance s pracovní náplní dne: Podpis: …………………………….………