DOR č. 2 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích DODATEK Č. 2 K OPATŘENÍ REKTORA Č. 14/2018 ŘÁD HOSPODAŘENÍ SE ZBOŽÍM A SUROVINAMI NA PRACOVIŠTI MENZA, KANTÝNA A V SOUVISEJÍCÍCH PROSTORÁCH Datum vydání: 7. 6. 2021 Účinnost od: 7. 6. 2021 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE004586/2021 Počet stran: 2 Počet příloh: 0 Periodicita kontroly aktuálnosti normy Roční Ruší předpis Nadřízené předpisy Opatření rektora č. 14/2018 Řád hospodaření se zbožím a surovinami na pracovišti menza, kantýna a v souvisejících prostorách Související předpisy Podřízený předpis Rozdělovník Zaměstnanci menzy Vypracoval: Ing. Jakub Uhlíř v. r. Garant: Kvestor Podpis: Podpis: Ing. Jaromír Vrbka, MBA, PhD. v. r. Formálně ověřil: Ing. Kateřina Kříženecká v. r. Schválil: Prorektor – statutární zástupce rektora Podpis: Podpis: Ing. Zuzana Rowland, MBA, PhD. v. r. 1 DODATEK Č. 2 K OPATŘENÍ REKTORA Č. 14/2018 ŘÁD HOSPODAŘENÍ SE ZBOŽÍM A SUROVINAMI NA PRACOVIŠTI MENZA, KANTÝNA A V SOUVISEJÍCÍCH PROSTORÁCH Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tímto dodatkem dochází k doplnění Opatření rektora č. 14/2018 Řád hospodaření se zbožím a surovinami na pracovišti menza, kantýna a v souvisejících prostorách zde dne 24. 9. 2018 (č. j. VŠTE006408/2018). 2. Článek 1 odst. 1 nově zní takto: „(1) Toto opatření upravuje práva a povinnosti zaměstnanců menzy Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (dále jen „VŠTE“), jakožto i rozložení kompetencí a odpovědností mezi jednotlivé pracovní pozice.“ 3. Článek 2 odst. 3 nově zní takto: „(3) Hlavní kuchař potvrdí převzetí zboží nebo suroviny způsobem sjednaným v příslušné dodavatelské smlouvě a o této skutečnosti informuje vedoucího menzy.“ 4. Článek 2 odst. 5 nově zní takto: „(5) Hlavní kuchař nese výlučnou odpovědnost za to, že bylo skutečně převzato veškeré zboží, jehož převzetí potvrdil, a to v jakosti odpovídající předchozím odstavcům a dále za to, že o této skutečnosti informoval vedoucího menzy. Vedoucí menzy nese výlučnou odpovědnost za to, že je veškeré převzaté zboží řádně zaevidováno v systému ISKaM.“ 5. Článek 2 odst. 9 nově zní takto: „(9) Zboží a suroviny musí být skladovány v souladu se zvláštními právními předpisy a hygienickými normami. Vedoucí menzy je povinný organizovat a kontrolovat způsob skladování a je odpovědný za dodržování uvedených podmínek skladování. Pracovník odpovědný za uskladnění a hospodaření příslušného skladu je povinen se řídit pokyny vedoucího menzy ohledně způsobu skladování.“ 6. Článek 3 odst. 1 nově zní takto: „(1) Po naskladnění do skladů, se zvlášť určenou odpovědností za skladování a hospodaření, dochází k manipulaci se zbožím pouze na základě řádně vyhotovených výrobních listů. Na základě těchto výrobních listů jsou zboží a suroviny odepisovány vedoucím menzy ze systému ISKaM. Všichni zaměstnanci menzy jsou odpovědní za hospodárné a efektivní využití zboží a surovin.“ 7. Odstavec 2 čl. 4 se zrušuje. 2 8. Článek 5 odst. 2 nově zní: „(2) Vedoucí menzy je povinen na vypracovat písemný pokyn, který určí, jací zaměstnanci vykonávají shora uvedené funkce v době nepřítomnosti jednotlivých zaměstnanců. Vedoucí menzy je povinen zajistit, aby i v případě nepřítomnosti jakéhokoliv pracovníka byl striktně dodržován předepsaný způsob evidence, jakož i stanovená odpovědnost příslušných zaměstnanců vysoké školy.“ 9. Příloha 1, 2 a 3 se zrušují. Článek 2 Účinnost 1. Tento dodatek nabývá účinnosti dnem 7. 6. 2021. Ing. Vojtěch Stehel, MBA, PhD. v. r. rektor